Вишня – смачна та корисна ягода, улюблена багатьма. Але що робити з кісточками, які зазвичай ми без роздумів випльовуємо? Виявляється, вони можуть таїти у собі небезпеку.
Докладніше про те, чому небезпечно їсти вишні з кісточками, читайте у нашому матеріалі.
Усередині вишневих кісточок міститься амигдалін – глікозид, який при розщепленні в організмі людини перетворюється на ціанистий водень.
Ціанистий водень – отрута, яка може призвести до серйозних отруєнь. Смертельна доза ціаніду в людини становить 0,5-3,5 мг на 1 кг ваги тіла.
Це означає, що для дорослої людини небезпечною може стати порція з 7-9 розжованих та проковтнутих вишневих кісточок.
Але не варто впадати у паніку! Проковтнути випадково одну-дві кісточки вишні – не смертельно.
Цілі кісточки просто пройдуть через шлунково-кишковий тракт і вийдуть з організму природним шляхом. Небезпека виникає лише при розжовуванні великої кількості кісточок.
Тому насолоджуйтесь вишнями із задоволенням, але пам’ятайте про запобіжні заходи!
Уряд може залишити без грошей деяких пенсіонерів . Гроші буде знято прямо з пенсійних карток, повідомляють на сайті Верховної…
Проблема безсоння або важкості заснути може турбувати багатьох людей. Експерти назвали традицію в скандинавських країнах,…
Демографи кажуть - оцінити кількість населення можна повноцінно лише завдяки проведенню перепису у мирний час. Або ж…
Державне бюро розслідувань (ДБР) у межах досудового слідства вивчає списки “ухилянтів”, які знайшли під час обшуків у…
Нещасливий шлюб — це не просто емоційний тягар обох партнерів, він може серйозно вплинути не…
Кожна жінка хоче відчувати себе коханою, бажаною та особливою. І нема кращого способу зробити це,…