Вишня – смачна та корисна ягода, улюблена багатьма. Але що робити з кісточками, які зазвичай ми без роздумів випльовуємо? Виявляється, вони можуть таїти у собі небезпеку.
Докладніше про те, чому небезпечно їсти вишні з кісточками, читайте у нашому матеріалі.
Усередині вишневих кісточок міститься амигдалін – глікозид, який при розщепленні в організмі людини перетворюється на ціанистий водень.
Ціанистий водень – отрута, яка може призвести до серйозних отруєнь. Смертельна доза ціаніду в людини становить 0,5-3,5 мг на 1 кг ваги тіла.
Це означає, що для дорослої людини небезпечною може стати порція з 7-9 розжованих та проковтнутих вишневих кісточок.
Але не варто впадати у паніку! Проковтнути випадково одну-дві кісточки вишні – не смертельно.
Цілі кісточки просто пройдуть через шлунково-кишковий тракт і вийдуть з організму природним шляхом. Небезпека виникає лише при розжовуванні великої кількості кісточок.
Тому насолоджуйтесь вишнями із задоволенням, але пам’ятайте про запобіжні заходи!
Нещодавні дослідження показали, що, хоча психопати часто сприймаються як позбавлені емпатії, вони здатні розуміти емоції…
Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час вона встигла стати домівкою…
Голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев під час…
Ізраїльські військові готують "значну та серйозну" відповідь на ракетну атаку Ірану, яка відбулася минулого тижня.…
За допомогою Реєстру військовозобовʼязаних Міноборони формує повістки. Вони містять електронні підписи начальників ТЦК та СП…
У Сполучених Штатах зараз перебувають тисячі громадян України. Вони можуть жити та працювати там завдяки американській…