Вишня – смачна та корисна ягода, улюблена багатьма. Але що робити з кісточками, які зазвичай ми без роздумів випльовуємо? Виявляється, вони можуть таїти у собі небезпеку.
Докладніше про те, чому небезпечно їсти вишні з кісточками, читайте у нашому матеріалі.
Усередині вишневих кісточок міститься амигдалін – глікозид, який при розщепленні в організмі людини перетворюється на ціанистий водень.
Ціанистий водень – отрута, яка може призвести до серйозних отруєнь. Смертельна доза ціаніду в людини становить 0,5-3,5 мг на 1 кг ваги тіла.
Це означає, що для дорослої людини небезпечною може стати порція з 7-9 розжованих та проковтнутих вишневих кісточок.
Але не варто впадати у паніку! Проковтнути випадково одну-дві кісточки вишні – не смертельно.
Цілі кісточки просто пройдуть через шлунково-кишковий тракт і вийдуть з організму природним шляхом. Небезпека виникає лише при розжовуванні великої кількості кісточок.
Тому насолоджуйтесь вишнями із задоволенням, але пам’ятайте про запобіжні заходи!
З настанням холодів водії стали утеплюватися, при цьому мало хто з них знімає верхній одяг,…
Влада Закарпаття розкрила складну схему, пов'язану з незаконною видачею довідок ВЛК (військово-лікарської комісії), які дозволяють…
У російських пропагандистських каналах з'явилися повідомлення про начебто місцезнаходження військової бази НАТО на Яворівському полігоні…
На Київщині планують відремонтувати підвальне приміщення у психоневрологічному інтернеті, облаштувавши у ньому укриття. Проте питання…
Бунт у ТЦК намагався підняти в минулому засуджений громадянин — це провокація, яка матиме наслідки.…
Прикордонний пункт пропуску Медика-Шегині буде закрито для вантажівок із завтрашнього дня з 9:00, оскільки польські…