Квашена капуста має унікальний смак та великий вміст вітамінів, які так потрібні організму взимку. Сам продукт дуже корисний, як і його розсіл.
Медики стверджують, що сік квашеної капусти дуже позитивно впливає на організм за регулярного вживання.
Сама заготівля, яку ми звикли робити на зиму, містить такі мінерали, як натрій, калій, магній та кальцій.
Вони допомагають контролювати тиск, роботу серцево-судинної та нервової систем, а також зміцнюють кістки.
Крім того, молочнокислі бактерії, які є пробіотиками та пребіотиками, сприяють балансу кишкової мікрофлори. Також завдяки квашеній капусті мікрофлора починає виробляти спеціальні речовини, що допомагають запобігти розвитку діабету та накопиченню жиру.
Капуста допомагає від запорів, але при занадто частому споживанні – викликає діарею, тому жартувати з цим не варто. Так, лікарі рекомендують пити не більше однієї склянки соку квашеної капусти на добу. Завдяки цьому організм насититися вітамінами С, К, В9 та В12.
Крім того, на сік варто звернути увагу особливо жінкам, оскільки вітамін К у капусті бореться з целюлітом, виробляючи колаген та роблячи пружним тіло.
Українцям розповіли, хто може отримати одразу 10 виплат під час виходу на пенсію у 2025 році.…
Де вигідно розмістити депозит навесні 2025 року? В яких банках найвищі процентні ставки та які…
Британія та інші європейські країни відмовляться від планів щодо відправки тисяч військових до України в…
Президент України Володимир Зеленський заявив, що випадки насильницької мобілізації є поодинокими та не мають системного…
Питання про зв'язок між оральним сексом та ризиком розвитку раку викликає значний інтерес та занепокоєння.…
У Харківському ТЦК нагадали про важливу, але резонансну тему — військовий облік для жінок. Йдеться…