На Землі вирує магнітна буря: що не можна робити 6 жовтня 2024 року

Учора, 5 жовтня, через спалах на Сонці розпочалася потужна дводенна магнітна буря, яка досягла жовтого рівня небезпеки. Вона триває і сьогодні.

Магнітна буря — це результат взаємодії сонячного вітру з магнітним полем Землі. Бурі тривають від кількох годин до кількох днів, а їхня інтенсивність, за даними метеорологів, безпосередньо впливає на наше самопочуття і настрій. 5 жовтня, через спалах на Сонці почалася потужна дводенна магнітна буря, яка досягла жовтого рівня небезпеки. Вона триває і сьогодні.

Що потрібно робити в період магнітної бурі:

  1. Слідкуйте за своїм самопочуттям: приділяйте більше уваги сигналам організму. Виміряйте артеріальний тиск і пульс, якщо у вас є схильність до стрибків тиску.
  2. Пийте більше води: зволоження допомагає організму краще справлятися з підвищеним навантаженням. Віддавайте перевагу чистій воді, трав’яним чаям і напоям без кофеїну.
  3. Обмежте фізичну активність: постарайтеся не перевантажувати організм інтенсивними тренуваннями або фізичною працею, щоб уникнути зайвого стресу для серця і судин.
  4. Слідкуйте за харчуванням: їжте легку їжу, багату на вітаміни та мінерали. Овочі, фрукти, зелень допоможуть підтримати імунітет і знизити навантаження на організм.
  5. Дотримуйтеся режиму сну: гарний нічний відпочинок допоможе відновити сили і знизити рівень стресу. Лягайте спати в один і той самий час і намагайтеся спати не менше 7-8 годин.
  6. Використовуйте заспокійливі засоби: настої з трав, як-от валеріана, собача кропива або м’ята, можуть допомогти зняти нервову напругу і заспокоїти серце.

Чого не можна робити в період магнітної бурі:

  1. Не зловживайте кавою та алкоголем: кофеїн і алкоголь можуть погіршити стан, спричиняючи стрибки тиску і зневоднення.
  2. Не ігноруйте симптоми: головний біль, слабкість або серцебиття — не привід “терпіти”. Зверніться до лікаря в разі погіршення самопочуття.
  3. Не приймайте судинозвужувальні препарати без консультації: деякі ліки можуть посилити симптоми метеозалежності, особливо якщо їх приймають без призначення фахівця.
  4. Не проводьте багато часу на сонці: перегрів може посилити негативний вплив магнітної бурі на організм. Залишайтеся в тіні або в приміщенні, якщо почуваєтеся погано.
  5. Не перенапружуйтеся розумово: розумова активність теж може стати причиною стомлення. Постарайтеся скоротити робочі завдання або відкласти вирішення складних питань на інший день.
Ткаченко Валентина

Recent Posts

Тактика кротів: на Харківському напрямку росіяни намагаються підкопуватися під позиції ЗСУ

Російські окупанти на Харківському напрямку використовують тактику кротів. Вони викопують тунелі, намагаючись через них наблизитися до позицій…

9 хв. ago

Росія відкликала свого посла зі Сполучених Штатів

Посол агресорки Росії у Сполучених Штатах Америки Анатолій Антонов закінчив роботу у Вашингтоні та повертається до Москви. Про це повідомляють росЗМІ з посиланням…

18 хв. ago

Президент Ізраїлю закликав ліванців та іранців повстати проти Ірану

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог закликав народи Лівану та Ірану «повстати» проти антиізраїльської коаліції, очолюваної Тегераном.…

26 хв. ago

Фермер з Одещини знайшов у полі цілий “Шахед” (відео)

У ніч на 6 жовтня окупанти атакували Одесу та область дронами-камікадзе та балістичною ракетою "Іскандер-М".…

37 хв. ago

Не гроші, а папірці: банки та обмінки нізащо не приймуть у вас ці долари

Обмін валют є однією з найбільш затребуваних фінансових операцій, якою користуються не тільки туристи, а й громадяни,…

46 хв. ago

За кордон виїхати не вийде: які обмеження мають українці

Деякі українці не можуть виїхати за кордон через заборону. У більшості випадків це пов'язано із…

56 хв. ago