На Землі вирує магнітна буря: що не можна робити 6 жовтня 2024 року

Учора, 5 жовтня, через спалах на Сонці розпочалася потужна дводенна магнітна буря, яка досягла жовтого рівня небезпеки. Вона триває і сьогодні.

Магнітна буря — це результат взаємодії сонячного вітру з магнітним полем Землі. Бурі тривають від кількох годин до кількох днів, а їхня інтенсивність, за даними метеорологів, безпосередньо впливає на наше самопочуття і настрій. 5 жовтня, через спалах на Сонці почалася потужна дводенна магнітна буря, яка досягла жовтого рівня небезпеки. Вона триває і сьогодні.

Що потрібно робити в період магнітної бурі:

  1. Слідкуйте за своїм самопочуттям: приділяйте більше уваги сигналам організму. Виміряйте артеріальний тиск і пульс, якщо у вас є схильність до стрибків тиску.
  2. Пийте більше води: зволоження допомагає організму краще справлятися з підвищеним навантаженням. Віддавайте перевагу чистій воді, трав’яним чаям і напоям без кофеїну.
  3. Обмежте фізичну активність: постарайтеся не перевантажувати організм інтенсивними тренуваннями або фізичною працею, щоб уникнути зайвого стресу для серця і судин.
  4. Слідкуйте за харчуванням: їжте легку їжу, багату на вітаміни та мінерали. Овочі, фрукти, зелень допоможуть підтримати імунітет і знизити навантаження на організм.
  5. Дотримуйтеся режиму сну: гарний нічний відпочинок допоможе відновити сили і знизити рівень стресу. Лягайте спати в один і той самий час і намагайтеся спати не менше 7-8 годин.
  6. Використовуйте заспокійливі засоби: настої з трав, як-от валеріана, собача кропива або м’ята, можуть допомогти зняти нервову напругу і заспокоїти серце.

Чого не можна робити в період магнітної бурі:

  1. Не зловживайте кавою та алкоголем: кофеїн і алкоголь можуть погіршити стан, спричиняючи стрибки тиску і зневоднення.
  2. Не ігноруйте симптоми: головний біль, слабкість або серцебиття — не привід “терпіти”. Зверніться до лікаря в разі погіршення самопочуття.
  3. Не приймайте судинозвужувальні препарати без консультації: деякі ліки можуть посилити симптоми метеозалежності, особливо якщо їх приймають без призначення фахівця.
  4. Не проводьте багато часу на сонці: перегрів може посилити негативний вплив магнітної бурі на організм. Залишайтеся в тіні або в приміщенні, якщо почуваєтеся погано.
  5. Не перенапружуйтеся розумово: розумова активність теж може стати причиною стомлення. Постарайтеся скоротити робочі завдання або відкласти вирішення складних питань на інший день.
Ткаченко Валентина

Recent Posts

“Страшна заруба”. Фронт може обвалитися через 3-4 місяці, якщо Україна не почне переговори – Арестович

Якщо Україна не ініціює мирні переговори, через три-чотири місяці фронт може впасти. Про це заявив…

4 хв. ago

Дівчина Дурова заявила, що через його арешт, вона втратила дитину

Юлія Вавилова, яка супроводжувала засновника Telegram Павла Дурова до Парижа, де його заарештували, розповіла, що під час цих…

11 хв. ago

Тейлор Свіфт очолила рейтинг найбагатших жінок-музикантів

Відома американська співачка Тейлор Свіфт стала найбагатшою жінкою-музикантом у світі. Про це повідомляє видання Forbes. Статки Свіфт оцінили у 1,6…

16 хв. ago

ЄС відмовляється від нинішньої системи військової підтримки України

Європейський Союз відмовляється від нинішньої системи військової підтримки України. Про це пише польский портал RMF24. Автори вказують,…

27 хв. ago

Зниження мобілізаційного віку до 20 років: нардеп відповів, чи готують в Раді рішення

Станом на сьодні Верховна Рада не обговорює питання зниження мобілізаційного віку до 20 років. Крім цього, це…

29 хв. ago

Контрнаступ ЗСУ: військовий експерт розповів про можливий початок і сценарії

Якщо Україна отримає достатньо західної техніки і дозвіл на глибокі удари по РФ, то зможе провести новий контрнаступ 2025-го.…

32 хв. ago