Чисто чоловічі секрети: перевірені роками способи “видалення” жиру з живота

Коригування в харчуванні та певна фізична активність допоможе прибрати жир на животі. Жирок на черевці – справжній кошмар для будь-кого, хто колись хотів бути спортсменом, але у дорослому віці закохався у пиво та смажену їжу. Справа в тому, що ми часто говоримо про м’язи і витривалість, проте забуваємо “усвідомити”, що саме допомагає зняти жир з живота.

Багатьом здається, що це найскладніше, що тільки можна “прибирати” за допомогою дієт та спорту. Однак, чи це дійсно так?

Один із фітнес-тренерів столичного спортзалу розповів про причини жиру на животі, а також, яким чином його позбудеться.

Пивний живіт. Фото: скрін youtube

Для початку розбираємось, які типи жиру у нас є: це підшкірний жир, розташований по всьому тілу, і вісцеральний, який ховається за пресом та обволікає внутрішні органи.

Екзистенційне питання, як позбутися жиру на животі, спадає на думку майже кожному чоловікові. При цьому коло талії понад 100 сантиметрів вважають ознакою абдомінального ожиріння.

Чому ж жир концентрується саме у зоні живота?

По-перше, тому що це зона, багата на адипоцити – клітини, які розподілені по всьому тілу, але у більшій концентрації у животі, де вони зберігають енергію у формі жиру.

По-друге , живіт є погано васкуляризованою зоною (там менше судин). А жир залежить від крові, що транспортує жирні кислоти, що виділяють адипоцити, до м’язів.

Як швидко позбутися жиру на животі

Чудодійного рішення немає, але є два ключові моменти, щоб досягти плоского живота:

Зменшити споживання цукру, особливо рафінованого, що відкладається в організмі у формі жиру.

Збільшити кровотік, щоб ефективніше транспортувати жир до м’язів, де він спалюватиметься.

Спортзал, скріншот: YouTube

А чи допоможе біг стати стрункішим?

Так, але тільки якщо бігати із високою інтенсивністю. І ключовим моментом є регулярність: щонайменше 2 заняття по 45 хвилин на тиждень, щоб запустити ліполіз – використання жиру як джерела енергії.

Яка дієта найкраще підходить проти жиру на животі

Ось основні етапи дієти для спалювання жиру на животі:

Скоротіть споживання цукру. При зменшенні кількості вуглеводів організм використовує їх запаси, що допомагає втрачати жир.

Віддавайте перевагу білку. Збільшення споживання риби, курки, бобових допомагає почуватися ситим і сприяє нарощуванню м’язової маси, що стимулює спалювання жиру.

Зосередьтеся на клітковині. Овочі, фрукти та цілісні зерна регулюють апетит та покращують травлення, допомагаючи при цьому схуднути в районі живота. Тільки обмежте сирі овочі, тому що вони можуть тинятися в кишечнику, викликаючи здуття.

Слідкуйте за поєднаннями. Уникайте певних комбінацій продуктів, таких як крупи, м’ясо та молоко. Ці продукти вимагають різних процесів травлення та перевантажують систему травлення.

Пийте достатньо води. Повноцінне зволоження допомагає виводити токсини та сприяє здоровому метаболізму. Не менше 2 літрів на день зі склянкою води за 10 – 15 хвилин до першого прийому їжі, щоб підготуватися до її засвоєння.

Обмежте алкоголь. Пийте в міру, інакше печінка, перенасичена алкоголем, перетворить надлишок цукру на жир прямо в ділянці живота.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов’язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Якщо нафтову інфраструктуру Ірану знищать, ціна на нафту швидко перевищить 200 доларів

У разі знищення нафтової інфраструктури Ірану, нафтові ф'ючерси можуть зрости до більш ніж $200 за…

4 хв. ago

“Страшна заруба”. Фронт може обвалитися через 3-4 місяці, якщо Україна не почне переговори – Арестович

Якщо Україна не ініціює мирні переговори, через три-чотири місяці фронт може впасти. Про це заявив…

10 хв. ago

Дівчина Дурова заявила, що через його арешт, вона втратила дитину

Юлія Вавилова, яка супроводжувала засновника Telegram Павла Дурова до Парижа, де його заарештували, розповіла, що під час цих…

18 хв. ago

Тейлор Свіфт очолила рейтинг найбагатших жінок-музикантів

Відома американська співачка Тейлор Свіфт стала найбагатшою жінкою-музикантом у світі. Про це повідомляє видання Forbes. Статки Свіфт оцінили у 1,6…

22 хв. ago

ЄС відмовляється від нинішньої системи військової підтримки України

Європейський Союз відмовляється від нинішньої системи військової підтримки України. Про це пише польский портал RMF24. Автори вказують,…

33 хв. ago

Зниження мобілізаційного віку до 20 років: нардеп відповів, чи готують в Раді рішення

Станом на сьодні Верховна Рада не обговорює питання зниження мобілізаційного віку до 20 років. Крім цього, це…

35 хв. ago