Боротьба зі старінням: які продукти потрібно їсти більше після 50 років

Певні продукти можуть бути корисними для підвищення рівня енергії в міру старіння, пише huffpost.com.

Як пояснила дієтологиня Кімберлі Гомер, також харчування відіграє ключову роль у профілактиці захворювань із віком.

“Основний фактор усіх хвороб, чи то хвороби серця, чи то рак, чи то діабет, чи то ожиріння, чи то деменція, може мати коріння в запаленні, яке посилюється з віком. Дотримання протизапальної дієти є ключем до підтримки чудового фізичного і психічного здоров’я з віком”, – зазначила вона.

Продукт №1, який потрібно їсти більше з віком

Якщо ви шукаєте якийсь конкретний продукт, який може вплинути на здоров’я, експерти запропонували зробити вибір на користь високоякісного жирного білка, а саме лосося.

“Літнім людям слід включати лосось у свій раціон щонайменше двічі на тиждень, щоб збільшити споживання омега-3, які підтримують здоров’я мозку і зменшують запалення”, – порадив доктор Кевін Кук.

Дієтологиня Едвіна Кларк додала, що якщо лосось вам не до душі, інші високоякісні джерела білка можуть містити птицю без шкіри, яйця і тофу. Це особливо важливо для людей старше 65 років.

Дослідження показують, що оптимальне споживання білка для літніх людей становить 1-1,2 грама [на кілограм маси тіла], що перевищує загальну рекомендацію для дорослих у 0,8 грама на день”, – сказала вона.

Інші продукти, які корисні літнім людям

Хоча збільшення кількості білка і корисних жирів є абсолютно гарною ідеєю з віком, Кук зазначив, що листова зелень, така як капуста або шпинат, також є розумним доповненням, особливо якщо ви зараз не їсте її у великій кількості.

А доктор Кларк рекомендувала гранати, як багате джерело антиоксидантів для боротьби з окислювальним пошкодженням. Крім того, вони містять групу сполук, званих еллаготаннінами.

“Еллагітанніни перетворюються кишковими бактеріями у деяких людей на щось, що називається уролітин А, і було показано, що уролітин А компенсує деякі наслідки старіння, включно з втратою м’язової маси. Гранати також є багатим джерелом клітковини… вони допомагають регулювати рівень цукру в крові, сприяють насиченню і захищають від раку товстої кишки”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Зірці легендарного мему в мережі вже 32 роки: який вигляд має дівчина зараз (фото)

Зірці відомого мему, який отримав назву "Дівчинка-катастрофа", Зої Рот вже 32 роки.  Цікаво, що це фото з…

13 хв. ago

Одеська чиновниця облаяла та побила водія маршрутки. Відео

В Одесі чиновниця ОВА влаштувала скандал із водієм маршрутки. Місцеві паблики показали відео конфлікту жінки…

19 хв. ago

Російський журналіст Познер потрапив у «список Путіна»: що це означає

4 жовтня 90-річного журналіста та телеведучого Володимира Познера внесли до «списку Путіна». Це сталося на…

24 хв. ago

Синоптики обіцяють аномально теплу зиму: сніг і морози будуть нетривалими

В Україні зима цього року обіцяє бути загалом теплою, хоча не виключені короткочасні періоди арктичного…

48 хв. ago

Пакуйте рюкзаки: Міноборони загребе ще 70 тис. чоловіків – повістки вже “полетіли”

Міністерство оборони України вже надіслало 70 тисяч повісток чоловікам. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages, посилаючись на свої джерела…

52 хв. ago

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

1 годину ago