Стало відомо, чи можна їсти сало зі шкіркою

Сало – популярний продукт, який любить багато хто, але виникає питання: чи можна їсти сиру свинячу шкурку і які в неї корисні властивості? Розберемося в тому, що міститься в шкірці сала і чим вона може бути корисна для здоров’я.

Що міститься в шкірці сала?

Шкурка свинячого сала багата на низку корисних речовин, які гарно впливають на організм, пише портал На пенсії. В її складі можна знайти:

  • Вітаміни: РР, Н, Е, В1, В2, В5, В6, В9, В12;
  • Холін, необхідний для нервової системи;
  • Мінерали: фосфор, калій, натрій, магній, залізо, кальцій і хлор.

Ці елементи необхідні для зміцнення кісток, суглобів, волосся і нігтів. Крім того, шкірка сала сприяє поліпшенню стану шкіри, оскільки в ній міститься білок, який корисний особливо тим, хто займається фізичною працею або спортом.

Що таке сало?

Сало – харчовий продукт, що є твердим підшкірним тваринним жиром (зазвичай свинячим), який відкладається у тварин у період їхнього посиленого харчування як запас у тілі тваринного організму і складається з основної кількості ліпідів, повідомляє “Вікіпедія“.

Корисні властивості свинячої шкурки

Шкурка свинячого сала є джерелом важливих вітамінів і мінералів, які підтримують здоров’я опорно-рухової системи та допомагають організму функціонувати на повну.

Регулярне вживання шкурки може поліпшити стан суглобів і зміцнити імунітет. Вітаміни групи В і Е допомагають підтримувати здоров’я шкіри та волосся, а кальцій і фосфор – зміцнювати кістки.

Чи можна їсти сиру свинячу шкурку?

Вживання сирої свинячої шкурки може бути шкідливим для здоров’я, оскільки вона містить складні білки і жири, які важко засвоюються. Медики не рекомендують вживати сиру шкурку людям із проблемами травлення і захворюваннями серця, печінки та підшлункової залози. Найкраще шкурку сала вживати у вареному, запеченому або солоному вигляді.

Шкода свинячої шкурки

Незважаючи на багатий склад, свиняча шкурка – це продукт, який важко засвоюється. Якщо у вас є проблеми з травною системою або серцево-судинними захворюваннями, рекомендується обмежити вживання шкурки в їжу. При таких захворюваннях шкірка сала може завдати шкоди організму, тому важливо знати міру.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Лист у пляшці знайшли через 132 роки: хто і навіщо сховав послання у стіні маяка

Росс Рассел, інженер із Ради з маяків Північного моря, виявив пляшку з листом 132-річної давнини…

56 секунд ago

Дрони масовано атакують Москву: аеропорти призупинили роботу

Мер Москви Собянін заявив, що дрони летіли на Москву. В аеропорту "Домодєдово" та "Внуково" оголосили…

3 хв. ago

Вручення повістки до ТЦК. Які дані в ній мають бути вказані: список

В умовах воєнного стану та загальної мобілізації в Україні чоловіки призовного віку можуть отримати повістку…

10 хв. ago

Минуле наздогнало: у США через пів століття знайшли вбивцю завдяки ДНК

Слідчі Вісконсину за допомогою генетичної генеалогії зуміли розкрити вбивство 50-річної давнини і висунути звинувачення 84-річному підозрюваному. Про…

28 хв. ago

Хмарно з проясненнями, туман: прогноз погоди на 10 листопада

10 листопада синоптики прогнозують хмарну погоду з проясненнями. Про це повідомив Український гідрометеорологічний центр. У неділю в…

50 хв. ago

Стратегічний союз: Росія та КНДР домовилися про взаємну оборону

Президент Росії Володимир Путін підписав указ, що ратифікує договір про стратегічне партнерство з Північною Кореєю,…

9 години ago