Стало відомо, чи можна їсти сало зі шкіркою

Сало – популярний продукт, який любить багато хто, але виникає питання: чи можна їсти сиру свинячу шкурку і які в неї корисні властивості? Розберемося в тому, що міститься в шкірці сала і чим вона може бути корисна для здоров’я.

Що міститься в шкірці сала?

Шкурка свинячого сала багата на низку корисних речовин, які гарно впливають на організм, пише портал На пенсії. В її складі можна знайти:

  • Вітаміни: РР, Н, Е, В1, В2, В5, В6, В9, В12;
  • Холін, необхідний для нервової системи;
  • Мінерали: фосфор, калій, натрій, магній, залізо, кальцій і хлор.

Ці елементи необхідні для зміцнення кісток, суглобів, волосся і нігтів. Крім того, шкірка сала сприяє поліпшенню стану шкіри, оскільки в ній міститься білок, який корисний особливо тим, хто займається фізичною працею або спортом.

Що таке сало?

Сало – харчовий продукт, що є твердим підшкірним тваринним жиром (зазвичай свинячим), який відкладається у тварин у період їхнього посиленого харчування як запас у тілі тваринного організму і складається з основної кількості ліпідів, повідомляє “Вікіпедія“.

Корисні властивості свинячої шкурки

Шкурка свинячого сала є джерелом важливих вітамінів і мінералів, які підтримують здоров’я опорно-рухової системи та допомагають організму функціонувати на повну.

Регулярне вживання шкурки може поліпшити стан суглобів і зміцнити імунітет. Вітаміни групи В і Е допомагають підтримувати здоров’я шкіри та волосся, а кальцій і фосфор – зміцнювати кістки.

Чи можна їсти сиру свинячу шкурку?

Вживання сирої свинячої шкурки може бути шкідливим для здоров’я, оскільки вона містить складні білки і жири, які важко засвоюються. Медики не рекомендують вживати сиру шкурку людям із проблемами травлення і захворюваннями серця, печінки та підшлункової залози. Найкраще шкурку сала вживати у вареному, запеченому або солоному вигляді.

Шкода свинячої шкурки

Незважаючи на багатий склад, свиняча шкурка – це продукт, який важко засвоюється. Якщо у вас є проблеми з травною системою або серцево-судинними захворюваннями, рекомендується обмежити вживання шкурки в їжу. При таких захворюваннях шкірка сала може завдати шкоди організму, тому важливо знати міру.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Учені створять найпотужніший генератор енергії на Землі: як і де він запрацює

У 2024 році почнуть роботу всі чотири реактори ядерного генератора "Барака" в Дубаї. Очікується, що…

2 хв. ago

Брат Кейт Міддлтон розповів, як вона змінилася після зустрічі з Вільямом

Брат Кейт Міддлтон у своїх нових мемуарах розповів про її стосунки з принцом Вільямом. Про…

3 хв. ago

У Росії почнуться проблеми зі снарядами на Курщині: Дикий про удар по складу в Торопці

Курське угруповування росіян повністю забезпечувалося боєприпасами зі складу у Торопці Тверської області, який напередодні уразили Сили оборони…

4 хв. ago

Що буде з мобільним зв’язком в Україні під час блекаутів: мобільні оператори розповіли

В Україні мобільним операторам доручили обладнати станції зв'язку так, щоб у користувачів було до 10…

6 хв. ago

Покарають навіть тих, хто має бронь або відстрочку: через яку помилку можна стати ухилянтом і отримати штраф

Як зазначає адвокат Оксана Доготер, під час перевірок актуальності військових документів звертається увага не тільки…

8 хв. ago

Знахідка на данському пляжі приголомшила прибиральників: що викинуло на берег у рибальському селі

Прибиральники пляжу на острові Борнхольм (Данія) спершу вирішили, що знайшли гігантського морського змія. Але це…

9 хв. ago