Стало відомо, чи можна їсти сало зі шкіркою

Сало – популярний продукт, який любить багато хто, але виникає питання: чи можна їсти сиру свинячу шкурку і які в неї корисні властивості? Розберемося в тому, що міститься в шкірці сала і чим вона може бути корисна для здоров’я.

Що міститься в шкірці сала?

Шкурка свинячого сала багата на низку корисних речовин, які гарно впливають на організм, пише портал На пенсії. В її складі можна знайти:

  • Вітаміни: РР, Н, Е, В1, В2, В5, В6, В9, В12;
  • Холін, необхідний для нервової системи;
  • Мінерали: фосфор, калій, натрій, магній, залізо, кальцій і хлор.

Ці елементи необхідні для зміцнення кісток, суглобів, волосся і нігтів. Крім того, шкірка сала сприяє поліпшенню стану шкіри, оскільки в ній міститься білок, який корисний особливо тим, хто займається фізичною працею або спортом.

Що таке сало?

Сало – харчовий продукт, що є твердим підшкірним тваринним жиром (зазвичай свинячим), який відкладається у тварин у період їхнього посиленого харчування як запас у тілі тваринного організму і складається з основної кількості ліпідів, повідомляє “Вікіпедія“.

Корисні властивості свинячої шкурки

Шкурка свинячого сала є джерелом важливих вітамінів і мінералів, які підтримують здоров’я опорно-рухової системи та допомагають організму функціонувати на повну.

Регулярне вживання шкурки може поліпшити стан суглобів і зміцнити імунітет. Вітаміни групи В і Е допомагають підтримувати здоров’я шкіри та волосся, а кальцій і фосфор – зміцнювати кістки.

Чи можна їсти сиру свинячу шкурку?

Вживання сирої свинячої шкурки може бути шкідливим для здоров’я, оскільки вона містить складні білки і жири, які важко засвоюються. Медики не рекомендують вживати сиру шкурку людям із проблемами травлення і захворюваннями серця, печінки та підшлункової залози. Найкраще шкурку сала вживати у вареному, запеченому або солоному вигляді.

Шкода свинячої шкурки

Незважаючи на багатий склад, свиняча шкурка – це продукт, який важко засвоюється. Якщо у вас є проблеми з травною системою або серцево-судинними захворюваннями, рекомендується обмежити вживання шкурки в їжу. При таких захворюваннях шкірка сала може завдати шкоди організму, тому важливо знати міру.

Лисенко Катерина

Recent Posts

“Вчительська тисяча” стала черговим обманом: у Раді розповіли, чим обернулася ініціатива

Уряд анонсував масштабну допомогу вчителям — обіцяли додатково видавати тисячу гривень. Однак це, на думку…

1 хв. ago

Чоловікам дозволено відмовитись від мобілізації: ніякої “бусифікації” і примусу ТЦК

Верховна Рада продовжила військовий стан та мобілізацію до 9 травня 2025 року. Питання відстрочення залишається…

10 хв. ago

Багаті американці хочуть вивести активи до Швейцарії через політику Трампа

Заможні американці як у США, так і за кордоном розглядають варіанти переміщення своїх активів до…

18 хв. ago

Ветеранів відправлять працювати у школи: які зміни чекають освіту

В Україні готують кардинальні зміни у військовій підготовці школярів і студентів. Ветерани війни, які мають…

29 хв. ago

Що відчуває людина під час інсульту

Інсульт – це не лише медичне явище, але й подія, яка змінює життя. Він впливає…

38 хв. ago

Пенсії мінімум 8000 гривень: кого “озолотять” у квітні 2025 року

Є багато важливих питань щодо виходу на пенсію та розміру виплат в Україні. Щоб мати…

46 хв. ago