Стало відомо, чи можна їсти сало зі шкіркою

Сало – популярний продукт, який любить багато хто, але виникає питання: чи можна їсти сиру свинячу шкурку і які в неї корисні властивості? Розберемося в тому, що міститься в шкірці сала і чим вона може бути корисна для здоров’я.

Що міститься в шкірці сала?

Шкурка свинячого сала багата на низку корисних речовин, які гарно впливають на організм, пише портал На пенсії. В її складі можна знайти:

  • Вітаміни: РР, Н, Е, В1, В2, В5, В6, В9, В12;
  • Холін, необхідний для нервової системи;
  • Мінерали: фосфор, калій, натрій, магній, залізо, кальцій і хлор.

Ці елементи необхідні для зміцнення кісток, суглобів, волосся і нігтів. Крім того, шкірка сала сприяє поліпшенню стану шкіри, оскільки в ній міститься білок, який корисний особливо тим, хто займається фізичною працею або спортом.

Що таке сало?

Сало – харчовий продукт, що є твердим підшкірним тваринним жиром (зазвичай свинячим), який відкладається у тварин у період їхнього посиленого харчування як запас у тілі тваринного організму і складається з основної кількості ліпідів, повідомляє “Вікіпедія“.

Корисні властивості свинячої шкурки

Шкурка свинячого сала є джерелом важливих вітамінів і мінералів, які підтримують здоров’я опорно-рухової системи та допомагають організму функціонувати на повну.

Регулярне вживання шкурки може поліпшити стан суглобів і зміцнити імунітет. Вітаміни групи В і Е допомагають підтримувати здоров’я шкіри та волосся, а кальцій і фосфор – зміцнювати кістки.

Чи можна їсти сиру свинячу шкурку?

Вживання сирої свинячої шкурки може бути шкідливим для здоров’я, оскільки вона містить складні білки і жири, які важко засвоюються. Медики не рекомендують вживати сиру шкурку людям із проблемами травлення і захворюваннями серця, печінки та підшлункової залози. Найкраще шкурку сала вживати у вареному, запеченому або солоному вигляді.

Шкода свинячої шкурки

Незважаючи на багатий склад, свиняча шкурка – це продукт, який важко засвоюється. Якщо у вас є проблеми з травною системою або серцево-судинними захворюваннями, рекомендується обмежити вживання шкурки в їжу. При таких захворюваннях шкірка сала може завдати шкоди організму, тому важливо знати міру.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Сума шокує: скільки Великій Британії коштувала коронація Чарльза III

Коронація Чарльза III у травні 2023 року коштувала британським платникам податків щонайменше 86 млн євро.…

1 хв. ago

Експерти прогнозують значні втрати серед військових КНДР

Російське командування надає перевагу швидкому набору новобранців замість їх якісної підготовки. Це ж стосується і…

4 хв. ago

На замітку: що означає нова розмітка у вигляді білих кіл

Водіям розповіли, що означає новий знак у Австрії – білі кола на дорозі. Про це повідомив Telegrafi. В…

10 хв. ago

В Україні можуть заборонити “небажані” дзвінки на мобільний

В Україні можуть заборонити "небажані" дзвінки на мобільні телефони. Законопроект прийнятий у першому читанні. Як передає "Хвиля", про…

19 хв. ago

Яке питання ставить Ілон Маск під час кожної співбесіди, щоб виявити брехуна

Американський мільярдер Ілон Маск розповів, яке важливе запитання він ставить під час кожної співбесіди, щоб…

27 хв. ago

В Ісландії через виверження вулкана евакуювали популярний курорт

Вулкан на південному заході Ісландії вивергнувся всьоме з грудня, викинувши в повітря клуби диму, коли яскраво-помаранчева…

36 хв. ago