Стало відомо, чи можна їсти сало зі шкіркою

Сало – популярний продукт, який любить багато хто, але виникає питання: чи можна їсти сиру свинячу шкурку і які в неї корисні властивості? Розберемося в тому, що міститься в шкірці сала і чим вона може бути корисна для здоров’я.

Що міститься в шкірці сала?

Шкурка свинячого сала багата на низку корисних речовин, які гарно впливають на організм, пише портал На пенсії. В її складі можна знайти:

  • Вітаміни: РР, Н, Е, В1, В2, В5, В6, В9, В12;
  • Холін, необхідний для нервової системи;
  • Мінерали: фосфор, калій, натрій, магній, залізо, кальцій і хлор.

Ці елементи необхідні для зміцнення кісток, суглобів, волосся і нігтів. Крім того, шкірка сала сприяє поліпшенню стану шкіри, оскільки в ній міститься білок, який корисний особливо тим, хто займається фізичною працею або спортом.

Що таке сало?

Сало – харчовий продукт, що є твердим підшкірним тваринним жиром (зазвичай свинячим), який відкладається у тварин у період їхнього посиленого харчування як запас у тілі тваринного організму і складається з основної кількості ліпідів, повідомляє “Вікіпедія“.

Корисні властивості свинячої шкурки

Шкурка свинячого сала є джерелом важливих вітамінів і мінералів, які підтримують здоров’я опорно-рухової системи та допомагають організму функціонувати на повну.

Регулярне вживання шкурки може поліпшити стан суглобів і зміцнити імунітет. Вітаміни групи В і Е допомагають підтримувати здоров’я шкіри та волосся, а кальцій і фосфор – зміцнювати кістки.

Чи можна їсти сиру свинячу шкурку?

Вживання сирої свинячої шкурки може бути шкідливим для здоров’я, оскільки вона містить складні білки і жири, які важко засвоюються. Медики не рекомендують вживати сиру шкурку людям із проблемами травлення і захворюваннями серця, печінки та підшлункової залози. Найкраще шкурку сала вживати у вареному, запеченому або солоному вигляді.

Шкода свинячої шкурки

Незважаючи на багатий склад, свиняча шкурка – це продукт, який важко засвоюється. Якщо у вас є проблеми з травною системою або серцево-судинними захворюваннями, рекомендується обмежити вживання шкурки в їжу. При таких захворюваннях шкірка сала може завдати шкоди організму, тому важливо знати міру.

Лисенко Катерина

Recent Posts

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

4 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

11 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

21 хв. ago

“Ви на приколі?”: Тищенко бурхливо відреагував на нове рішення суду (відео)

Нардепу Миколі Тищенку продовжили запобіжний захід ще на два місяці у вигляді цілодобового домашнього арешту. Це рішення…

23 хв. ago

Тепло і сонце перед вихідними: прогноз погоди на 20 вересня потішить українців (карта)

У п'ятницю, 20 вересня, в Україні очікується спокійна, тепла і сонячна погода. Практично по всій…

27 хв. ago

Світло буде по 1,72 грн за кВт/год: кого переведуть на нові тарифи

В Україні діють кілька тарифів на електроенергію. Йдеться про багатозонні тарифи, а також тариф на струм для…

39 хв. ago