У медустановах Одеси померли дві дитини: як це сталося

У пологовому будинку та лікарні Одеси померли немовлятко та 9-річний хлопчик, ймовірно, через недбалість медичних працівників. 

Як повідомили у регіональному главку Національної поліції, в рамках обох проваджень слідчими призначені судово-медичні експертизи.

Один з померлих – 9-річний житель Ізмаїльського району, у якого була дуже висока температура.

“23 лютого його мати звернулась до сімейного лікаря в Ренійську районну лікарню, де хлопчику поставили діагноз “гостра респіраторна вірусна інфекція” та відпустили на амбулаторне лікування. Вночі 27 лютого стан дитини різко погіршився і його госпіталізували спочатку до районної, а потім до обласної дитячої клінічної лікарні, де вранці 29 лютого він помер”, – розповіли правоохоронці.

За словами місцевих жителів, в Одесу дитину з міста Рені привезли на реанімобілі. До того хлопчик хворів тиждень – він кашляв, а температура сягала 40 градусів. Проте, з діагнозом  ГРВІ його відправили лікуватися додому, потім, коли стан зовсім погіршився, малолітнього  госпіталізували й діагностували пневмонію та дихальну недостатність. В Одесі врятувати хлопчика вже не вдалося.

За фактом смерті 9-річної дитини розпочали одразу два провадження: за ч. 2 ст. 140 (невиконання чи неналежне виконання медиками професійних обов’язків, що спричинило тяжкі наслідки) та п. 1 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство) КК України.

Також йдеться, що друга трагедія сталася в Одесі – у пологовому будинку. 

“Встановлено, що 16 лютого одеситка народила двійню хлопчиків, але через пів години один з них помер під час реанімаційних заходів”, – заявили у главку. 

За фактом смерті немовляти  також розпочали провадження за ч. 2 ст. 140 ККУ. У поліції запевняють, що встановлюються усі обставини трагедії.

Водночас у соцмережах з’явилося відео, на якому батько немовляти каже, що подія сталася у пологовому будинку №5. Чоловік запевняє, що був присутній на пологах дружини, бачив що відбувалося та звинувачує у смерті дитини медиків. За його словами, дружина стояла на відповідному обліку, спостерігалася в одній із найкращих медустанов міста, вагітність протікала без ускладнень. Також батько запевняє, що спочатку йому відмовляли у порушенні кримінальної справи, він добивався цього через суд, а слідство нібито затягується.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

33 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

34 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

35 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

46 хв. ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

48 хв. ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

49 хв. ago