У Британії б’ють на сполох через спалах коронавірусу: причина може бути у футболі

На тлі проведення Євро-2024 вчені б’ють на сполох через небезпеку поширення нового штаму Covid-19. Експерти вважають, що причина полягає у поширенні підтипу “Flirt” або KP.3, проте через відсутність тестування точна діагностика не доступна.

Про це пише The Telegraph. Зазначається, що експерт з епідеміології інфекційних захворювань Единбурзького університету та колишній радник уряду Великій Британії з COVID-19 Марк Вулхаус пов’язує сплеск хвороби з чемпіонатом Європи з футболу.

“Нагляд за випадками захворювання COVID у Великій Британії став набагато менш інтенсивним, ніж будь-коли, тому складно відстежувати підйоми та спади хвиль зараження, оцінювати тяжкість різних варіантів або знати, наскільки ефективні вакцини проти них”, — говорить він.

При цьому експерт зазначає, що влітку 2024 року хвиля заражень набере обертів так само як це було під час ЧЄ у 2021 році.

За останній тиждень кількість госпіталізацій від COVID-19 у Британії досягла 3,31 на 100 000 осіб, що суттєво вище за 2,67, які спостерігалися тижнем раніше.

При цьому експерти побоюються, що існуючі вакцини не зможуть забезпечити потрібний рівень захисту від нових варіантів, таких як KP.2 та KP.3, які є мутацією раніше домінуючого варіанта JN.1.

“Хвилі, як і раніше, обумовлені поєднанням нових варіантів та часткового ослаблення імунітету до інфекції”, — зазначив Вулхаус.

За його словами, зрештою це призведе до формування імунітету, який зробить людей менш уразливими до хвороби, перетворивши її на чергову застуду.

Ольга Степанова

Recent Posts

Британський король прийняв відставку прем’єра Сунака

Прем'єр Великої Британії Ріші Сунак після програшу на виборах офіційно подав у відставку, яку прийняв…

6 хв. ago

Гасіть вже світло в сусідів: кияни гостро реагують на відсутність знеструмлень в будинках-щасливчиках

Під дописами-звітами компанії ДТЕК Київські електромережі мешканці мікрорайонів почали активно "здавати" сусідні будинки, у яких…

17 хв. ago

Гад якийсь: що відомо про нового коханого Наталі Портман

Рік тому весь світ уважно стежив за драмою, що розгорталася у родині Наталі Портман. У травні…

25 хв. ago

Мільйон доларів за свою людину на Львівській митниці: пасинку директора інституту судекспертиз повідомили про підозру

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) повідомили про підозру Назару Шептицькому, пасинку провідного судового експерта Олександра Рувіна. Він…

38 хв. ago

Байден попросив не планувати йому заходи після 20:00, щоб більше спати

У відповідь на недавні невдачі в публічних виступах, президент США Джо Байден закликав губернаторів-демократів утриматися…

45 хв. ago

Друг Гіркіна: на фронті ліквідували ще одного відомого пропагандиста (фото)

Останнім часом все частіше з’являються цікаві новини про російських пропагандистів, яким тотально не щастить. Так, у…

57 хв. ago