Особливі якості, що виділяють розумних людей: рівень інтелекту пов’язали з певною рисою

Дослідження вчених виявило незвичайний зв’язок між інтелектом і добротою, показавши, як працює наш мозок, коли йдеться про соціальну взаємодію, і які риси виділяють розумних людей. Під час серії тестів, відомих як завдання на когнітивні роздуми, вчені мали на меті зрозуміти, як інтелект впливає на нашу здатність співпрацювати і бути добрими щодо інших. Результати показали, що люди з високим рівнем інтелекту володіють особливими якостями, що виділяють їх на тлі інших/

Про це пише PsyBlog.

Під час дослідження сотні учасників перевіряли свою когнітивну рефлексію — тип інтелекту, який ставить під сумнів наші інстинктивні відповіді на користь більш вдумливих і точних відповідей. За допомогою завдань, що вимагають глибшого мислення, як-от оцінювання часу, необхідного машинам для виробництва віджетів, або швидкості росту латаття в озері, дослідники змогли виміряти здатність учасників зупинятися й переглядати свої початкові реакції. І, схоже, що ця здатність міркувати і проявляти терпіння відіграє найважливішу роль у розвитку щедрості та співпраці між людьми, будучи відмінною рисою наявності просунутого інтелекту.

Таке терпіння дає змогу людям ретельніше оцінювати ситуацію й ухвалювати рішення, які не тільки вигідні в довгостроковій перспективі, а й враховують інтереси інших. Доктор Йоганнес Лохсе, провідний дослідник, пов’язує це терпіння з вищою ймовірністю співробітництва, що підтверджується більш ранніми дослідженнями, в яких терпіння і самоконтроль корелюють з більш активною спільною поведінкою.

Ці висновки мають далекосяжні наслідки, оскільки дають змогу припустити, що розвиток когнітивної рефлексії та терпіння в окремих людей може сприяти розвитку кооперативної та великодушної поведінки в суспільстві та їхнього інтелекту. Хоча дослідження уникає надмірного перебільшення своїх відкриттів, воно переконливо доводить потенційну користь від подальшого розвитку цих когнітивних здібностей.

Ольга Степанова

Recent Posts

Огляд найдешевших країн для туристів: куди податися з малим бюджетом

В умовах зростаючих витрат на подорожі, багато хто вважає вартість авіаперельотів головною перепоною на шляху…

6 хв. ago

Ізраїль завдав серію авіаударів по південних районах Бейрута (відео)

У суботу, 6 жовтня, ізраїльські військові завдали п'ять авіаударів по південних околицях Бейрута. Офіційні ліванські…

15 хв. ago

Платити за труби доведеться навіть без опалення: чому так

Багато українців стикаються з неочікуваними витратами в своїх комунальних рахунках, і одним із найбільш дивних…

24 хв. ago

У Києві помітили багатоповерхівку, яка пливе Дніпром: хто дав дозвіл на “мандрівку”

Вдень 5 жовтня у Києві помітили незвичайну картину. По  Дніпру у межах столиці пливла багатоповерхівка. Ті, хто…

33 хв. ago

Чоловіки можуть видихнути: штраф за ВЛК скасують – кого торкнеться

Як правило, проходження військово-лікарської комісії є актуальним для військовозобов'язаних громадян, але не завжди це обов'язково…

44 хв. ago

Їжте квашену капусту якомога частіше і позбавтеся целюліту: чим ще корисний зимою смаколик

Квашена капуста має унікальний смак та великий вміст вітамінів, які так потрібні організму взимку. Сам…

53 хв. ago