Назвали корисні напої для мозку, які слід пити щоранку

Дієтологи Варші Хатрі та Джефф Дробот назвали найкорисніші напої для мозку, які варто пити щоранку для покращення пам’яті та настрою людям старше 40 років, пише  shefinds.com .

«З віком підтримка когнітивного здоров’я стає все більш важливою… Після 40 років вкрай важливо підтримувати функцію мозку та загальний психічний добробут за допомогою збалансованої дієти та здорового способу життя», – йдеться у статті.

За словами дієтологів, один із простих і приємних способів покращити здоров’я мозку – включити до свого щоденного раціону такі напої:

Латте з куркумою . Багато потужним протизапальним та антиоксидантним з’єднанням куркуміном, який пов’язаний з поліпшенням настрою та пам’яті за рахунок збільшення нейротрофічного фактора головного мозку. Вживання латте з куркумою може допомогти зменшити запалення у мозку, потенційно знизити ризик зниження когнітивних функцій та покращити загальну функцію мозку.

Чорничний смузі . Чорниця відома своїм високим вмістом антиоксидантів, особливо флавоноїдів, які, як відомо, покращують когнітивні функції. Чорничний смузі не тільки покращує роботу мозку, але також пропонує освіжаючий та смачний спосіб включити до свого раціону необхідні поживні речовини.

Буряковий сік . Відмінний вибір для покращення когнітивних функцій через високий рівень нітратів. Ці нітрати перетворюються в організмі на оксид азоту, який допомагає розширити кровоносні судини і поліпшити кровообіг і доставку кисню в мозок.

Зелений чай . Потужний союзник для здоров’я мозку завдяки багатому вмісту антиоксидантів, особливо катехінів. Помірний вміст кофеїну в зеленому чаї покращує концентрацію та уважність, не викликаючи почуття нервозності.

Матча . Це порошкоподібний зелений чай з більш високою концентрацією антиоксидантів та L-теаніну. Він забезпечує більш тривале вивільнення енергії та покращену концентрацію. L-теанін у матчі сприяє розслабленню та може допомогти зменшити стрес. Матча також пропонує потужну дозу антиоксидантів, які захищають клітини мозку та підтримують загальне когнітивне здоров’я.

Кава . Цей класичний ранковий напій може підвищити пильність, концентрацію та когнітивні здібності.

Лисенко Катерина

Recent Posts

У сім’ї не без вади. В океані ховається акула дуже схожа на свиню: з п’ятачком і хрюкає

Океан покриває більшу частину поверхні планети і є домом для величезної кількості живих істот. Деякі…

8 години ago

Українці підсіли на автомобільний секонд-хенд з-за кордону

Впродовж серпня український автопарк поповнили понад 25,7 тис. вживаних легковиків, що були ввезені з-за кордону.…

8 години ago

Треба було мовчати: виграш офіціантки в $10 млн перетворив її життя на пекло

Мрія офіціантки Тонди Дікерсон зі США про перемогу в лотерею швидко перетворилася на жах після…

8 години ago

Зрада прийшла, звідки не чекали: у ЄС закликали скасувати виплати українським біженцям

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає, що інші країни мають припинити виплачувати кошти українським біженцям, бо…

8 години ago

Підвищення податків для банків та ФОПів – у Раді розглянуть оновлену версію законопроекту

У понеділок, 16 вересня, Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради України…

8 години ago

Уздовж Кримського мосту встановлюють потужні палі для захисту від дронів (фото)

У Керченській протоці триває встановлення паль уздовж мосту, які вбивають у морське дно. Про це пише проєкт…

8 години ago