Це довго тримали в секреті: які солодощі корисні для організму – ви дуже здивуєтеся

Мармелад — універсальні ласощі, які добре поєднуються з багатьма продуктами, і вони приносять певну користь для здоров’я, якщо зроблені з натуральних інгредієнтів. Проте деяким людям його вживання також потребує обережності.

Традиційно мармелад готують шляхом згущення фруктових соків, часто з фруктів, багатих на пектин, таких як яблука, абрикоси, айва і чорна смородина.

Спочатку в процесі використовувалися тільки фруктовий сік та цукор, але пізніше для досягнення гелеподібної консистенції було введено желатин, пектин або агар-агар.

Сьогодні промисловий мармелад зазвичай виготовляється шляхом змішування фруктового пюре чи соку з цукром чи патокою, желатином чи агар-агаром, котрий іноді штучними барвниками і ароматизаторами.

Корисні версії мармеладу готуються з натуральних фруктових соків та барвників, але багато виробників вибирають хімічні добавки та дешевші альтернативи, які можуть вплинути на його харчову цінність.

Одна з основних переваг мармеладу для здоров’я пов’язана з пектином – волокном, що міститься в багатьох фруктах.

Відомо, що пектин:

Знижує рівень поганого холестерину.

Нормалізує обмін вуглеводів та жирів.

Підтримує здоров’я шлунково-кишкового тракту.

Допомагає загоєнню шкіри.

Допомагає виводити важкі метали із організму.

Мармелад

Ще один поширений інгредієнт мармеладу, агар-агар, отриманий з водоростей, допомагає покращити функцію печінки, виводячи токсини та відходи з організму.

Він також сприяє поліпшенню моторики шлунка і, оскільки він багатий на йод, може бути корисний людям з проблемами щитовидної залози.

Мармелад, виготовлений з желатину або пектину, також може бути корисним для здоров’я суглобів, оскільки він допомагає зміцнювати хрящову тканину.

Хоча мармелад і приносить користь здоров’ю, в повному обсязі мармелади однакові. Промислово вироблені сорти часто містять штучні барвники, ароматизатори та хімічні добавки, які можуть викликати алергічні реакції та інші проблеми зі здоров’ям.

Навіть з натуральним мармеладом важливо дотримуватися помірності. Якщо він зроблений з використанням агар-агару, надмірне споживання може призвести до перевантаження йодом, що може спричинити проблеми зі здоров’ям. Крім того, через високий вміст цукру, мармелад не рекомендується людям з діабетом, хоча для них доступні версії без цукру.

Підсумовуючи, можна сказати, що, хоча мармелад може бути корисним доповненням до раціону, якщо він зроблений з натуральних інгредієнтів, важливо вибирати його з розумом і вживати в помірних кількостях, особливо тим, хто має особливі проблеми зі здоров’ям, такі як проблеми зі щитовидною залозою чи діабет.

Романчук Микола

Recent Posts

Під Києвом вибухнули трансформатори, люди залишились без світла

Вечір п’ятниці, 22 листопада, не став спокійним для мешканців Києва та Київської області, — у…

53 секунди ago

Субсидії не для всіх: хто не може претендувати на допомогу держави

Субсидії в Україні призначені для тих домогосподарств, які мають труднощі з оплатою житлово-комунальних послуг. Однак…

3 хв. ago

Назвав ідіотами. Між Францією та Гаїті розгорівся скандал через Макрона

Президент Франції Еммануель Макрон назвав лідерів Гаїті "ідіотами". Наразі між країнами виник скандал. Про це…

6 хв. ago

Статки Ілона Маска сягнули майже $350 млрд після виборів президента США

Найбагатша людина у світі в п'ятницю стала ще багатшою: статки Маска досягли рекордних $347,8 мільярдів.…

10 хв. ago

Сповідь без священника. У Швейцарії церква встановила цифровий аватар Ісуса

У Швейцарії церква задля експерименту замінила у сповідальні священника на цифровий аватар Ісуса. Завдяки штучному інтелекту він…

8 години ago

Забудьте про пільги: пенсіонерів зроблять ще біднішим – за що тепер змусять заплатити

Як стало відомо, що в Україні пенсіонери можуть користуватися пільгами на сплату земельного податку, але вони не поширюються на…

8 години ago