Вона дала чотири поради, які можуть покращити важе життя.
Вибір продуктів впливає на імунітет, довголіття та навіть психологічне здоров’я.
“Багато людей не усвідомлюють, що їжа, яку ми споживаємо, якимось чином впливає на наше психічне самопочуття. Їжа, яку ми їмо, перетравлюючись, взаємодіє з трильйонами мікробів у кишковому мікробіомі та розщеплюється на різні речовини, які потім з часом впливають на наше психічне самопочуття. Деякі з продуктів, які є менш корисними, якщо ми їмо їх, налаштовуємо кишечник на запалення”, — каже д-р Ума Найду, психіатр з питань харчування з Гарвардського університету та авторка книги “Заспокойте свій розум їжею”, яку цитує CNBC
Це у подальшому може призвести до появи низки несприятливих симптомів, зокрема, тривоги. Однак повернувшись до здорового харчування ситуацію можна виправити.
Вона радить для покращення самопочуття збільшити споживання клітковини. Відповідно до дослідження в журналі “Complementary Therapies in Medicine”, підвищене споживання загальної кількості харчових волокон знижує ризики виникнення депресії. Найкращий спосіб отримати клітковину – більше вживати рослинної їжі, серед якої:
Також дієтолог рекомендує отримувати більше поліфенолів, які містяться у кольорових продуктах. Рослини та овочі різного кольору “відображають рівень біорізноманіття, необхідний кишковим мікробам”. У свій раціон варто додати моркву, чорницю, полуницю, чорні оливки, фундук та пекан.
“Все це надзвичайно важливо, оскільки вони мають протизапальні, антиоксидантні властивості, клітковину, а також численні мікроелементи, які потрібні нашому організму”, — каже Найду.
Вона також радить їсти продукти, багаті пробіотиками, які так любить наш кишківник.
“Дослідження, опубліковане в “Cell”, дуже авторитетному журналі, проведене дослідницькою групою зі Стенфордського університету кілька років тому, показало, що додавання ферментованих продуктів у ваш раціон зменшує запалення”, — каже Найду.
Дієтолог рекомендує знайти ферментовану їжу, яка вам подобається, будь то кефір, кімчі, йогурт або чайний гриб. Крім того варто використовувати більше трав та спецій.
“Спеції та різні види свіжих трав багаті рослинними поліфенолами, мають високий вміст антиоксидантів і мають протизапальні властивості”, — каже жінка.
Вона радить додавати до своїх страв такі спеції:
“Вони надають смаку вашій їжі, додають глибини, незалежно від того, чи ви готуєте суп, чи печете овочі, чи шматочок лосося”, — пояснює Найду.
Невелике американське містечко неподалік Філадельфії у штаті Нью-Джерсі вперше у своїй історії проголосувало за видачу ліцензій…
Жінки та чоловіки, які доглядають за дітьми з інвалідністю віком до 18 років, мають право…
В Україні для всіх діє обмеження: розмір призначеної пенсії не може бути вищим за 10 прожиткових мінімумів…
Голову Комітету "Асоціації адвокатів України" з нерухомості та будівництва Тетяна Даниленко розповіла, що не платити…
Новий законопроект, зареєстрований у Верховній Раді, спрямований на суттєве посилення покарання за повторні порушення правил дорожнього…
Вчені дійшли висновку, що кліматичні зміни посилюють урагани: за останні шість років швидкість вітрів атлантичних…