Site icon Експерт

Що любить їсти Олена Зеленська. Клопотенко розповів про улюблені страви першої леді

Шеф-кухар запевняє, що українка досить невибаглива в їжі, однак все одно має ті страви, які полюбляє їсти ледь не щодня

Перша леді України Олена Зеленська має певні смакові вподобання в їжі. Навіть є перші страви, які жінка готова їсти ледь не щодня.

Про це розповів шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко, пишуть Факти ICTV.

Що любить їсти Олена Зеленська

Шеф-кухар Євген Клопотенко разом у співпраці із першою леді проводив реформу шкільного харчування. Ба більше, за словами ресторатора, він постійно бачиться із Зеленською на різних заходах, а тому точно зміг вивчити, що українка полюбляє їсти.

Чоловік запевняє, що перша леді надає перевагу:

“Коли вона побачила, що в цьому збірнику (збірнику рецептів для шкільного харчування – Ред.) є 20 омлетів, каже, я заберу собі додому, мені якраз на 20 днів. Вона їла салат з кус-кусом і кінзою, і така: О, вау. Їла паелью з нового шкільного меню”, – поділився Євген.

Шеф-кухар запевняє, що Олена Зеленська досить невибаглива в їжі та має гарний апетит.

“У неї немає такого, що це я їм, а це – не їм. У неї гарний апетит. У гарної людини має бути гарний апетит”, – додав він.

Що відомо про Олену Зеленську

Дівоче імʼя першої леді – Кияшко. Народилася вона 6 лютого 1978 року у Кривому Розі. В рідному місті вона з відзнакою закінчила будівельний факультет за спеціальністю “Архітектура”, однак жодного дня не працювала за фахом. А от з майбутнім президентом Олена познайомилась ще в школі. Однак відносини в них розпочалися задовго після цього.

Олена постійно була біля чоловіка та всіляко його підтримувала. Спочатку вона допомагала йому створювати мініатюри для КВК, а потім стала частиною штату сценаристів “Кварталу 95”. А вже наразі підтримує його у ролі президента.

Що встигла зробити Зеленська під час політичної карʼєри:

Хто такий Євген Клопотенко

Євген Клопотенко, відомий кухар і один із засновників ресторанів “Сто років тому вперед”, бістро “Інші” у Львові та стріт-фуду “Інші. Парк”, активно сприяє популяризації українських гастрономічних традицій. Зокрема, завдяки його зусиллям, український борщ був внесений до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. Також з 1 вересня 2021 року всі дитячі садки та школи в Україні почали працювати за новими стандартами харчування, які були розроблені командою Cult Food під керівництвом Клопотенка.

Читати повну версію