Categories: Гламур

Розкіш мене не цікавить, а ось гроші – дуже: Моніці Беллуччі виповнилося 60 років

30 вересня 2024 року найкрасивішій італійці у світі виповнилося 60 років. Вік, коли вже не соромно «з висоти своїх прожитих років» поміркувати про час, кохання, гроші й про те, чи так важлива краса, якщо йдеться про щастя і сім’ю. У Моніки Беллуччі на багато складних питань є відповіді.

Дочка мігранта-іранця, італійська бестія, обличчя Dolce & Gabbana, найстарша дівчина Джеймса Бонда, сицилійська спокусниця Малена і Дзеркальна королева з крижаним серцем. Актриса, яка не побоялася зіграти жертву жорстокого зґвалтування в «Незворотності» і знятися на шостому місяці вагітності для обкладинки Vanity Fair на знак протесту проти закону про заборону донорства сперми.

Моніка Беллуччі може бути якою завгодно, але ніколи просто гарненькою актрисою. Та вона й не планувала ніколи працювати в кадрі. Навіть попри свою фатальну красу.

Моніка Беллуччі у віці 25 років. Фото: Getty Images

У 17 років Беллуччі вибрала цілком земну і грошову спеціальність, вона хотіла стати адвокаткою, але навчання в Університеті Перуджі було настільки дорогим, що фігуриста брюнетка влаштувалася в кафе офіціанткою. Тут-то її й помітив скаут модельного агентства. Уже через пів року і чотири зйомки для глянцевих журналів стало зрозуміло: цей світ втратив одного перспективного юриста, але точно придбав зірку подіумів. Щоправда, ними амбітна красуня крокувала недовго, незабаром її помітили й режисери великого кіно.

З колишнім чоловіком Венсаном Касселем, 2006 рік. Фото: Getty Images

Сьогодні у фільмографії Беллуччі більше сотні робіт різних жанрів – норовлива Моніка не боїться бути на екрані некрасивою, нерозумною, приниженою, навіть безглуздою. Вона перебуває в упевненості: що старшими ми стаємо, то цікавіші образи. Складна роль, що вимагає великих душевних зусиль, у тисячу разів важливіша за розмазаний грим. Але як би Моніка не хотіла залишити на полиці свою красу, щоб увійти в кадр іншою, в будь-яких запропонованих кінообставинах її героїнь завжди об’єднує природна сексуальність, аристократична витонченість і стиль. Згодом до цих «алмазів» додалася і жіноча мудрість.

З нинішнім бойфрендом, режисером Тімом Бертоном. Фото: Getty Images

Як у будь-якої великої особистості, у Моніки Беллуччі є своя колекція цитат, які буде доречно згадати в її день народження.

«У старості я б воліла спостерігати за своїми дітьми, ніж дивитися свої фільми»;
«Жінка може любити так, ніби ніколи не піде. Але може настати день, коли вона піде так, ніби зовсім і не любила»;
«Для чоловіків кохання – це частина життя. Для жінок кохання – життя»;
«Краса є силою лише в тому разі, якщо ти вмієш нею користуватися. Це як з автомобілем: немає жодного сенсу мати Феррарі, якщо не вмієш водити»;
«Краса для жінки стає проблемою тільки у двох випадках: коли її немає і коли немає нічого, крім краси»;
«Розкіш мене не цікавить, а ось гроші – дуже!».

Для жінок кохання – життя. Фото: Getty Images
Романчук Микола

Recent Posts

Ну от і все: всіх, хто не оновив дані – подали у розшук

Як співробітники ТЦК виявляють людей, розповів в інтерв’ю "Західному кур'єру" тимчасово виконуючий обов'язки заступника начальника Івано-Франківського обласного…

2 хв. ago

План перемоги може бути відверто слабким: що на це вказує

Весь цей пафос та таємничість довкола пустого по суті документа, який називають план перемоги, доводить…

11 хв. ago

У Києві смог і пилюка: в Міндовкілля пояснили, що сталося

Причиною задимлення на Київщині є пожежі в екосистемах. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів…

19 хв. ago

Загублений кіт подолав майже 1500 км, щоб возз’єднатися з родиною (фото)

Бенні та Сюзанна Ангіано, пара із Салінаса, штат Каліфорнія (США), нещодавно возз'єдналися зі своїм коханим…

27 хв. ago

Загадкове явище продукує гамма-промені в атмосфері Землі: ми нічого не знали про нього

Електричні ефекти грози не обмежуються лише високими шарами земної атмосфери. Поблизу землі атмосфера нашої планети…

37 хв. ago

Не в Італії: названо курорти з найдешевшим просекко

Хоча батьківщиною популярного сорту ігристого вина "просекко", що опинився під загрозою зникнення через зміни клімату, є…

46 хв. ago