Categories: Гламур

Названо три найкрасивіші жінки планети: визначали за формулою Леонардо да Вінчі

Експерти проаналізували обличчя зірок шоубізнесу, щоб виявити риси, які найбільше відповідають золотому перетину. У результаті було складено рейтинг із 10 красунь. Перше місце посіла 27-річна актриса Аня Тейлор-Джой. Зовнішність зірки серіалу «Ферзевий гамбіт» на 94,6% відповідає давньогрецькій формулі досконалості. Її очі, брови, ніс, губи, підборіддя, щелепа та форма обличчя виявилися максимально близькими до ідеалу.

Пластичний хірург, доктор Джуліан Де Сільва, який сканував обличчя зірок, запевнив, що акторка перемогла зі значним відривом:

«Аня Тейлор-Джой стала явним лідером, коли всі риси обличчя були виміряні щодо фізичної досконалості. У неї був найвищий загальний показник положення очей – 98,9%, що всього на 1,1% менше від ідеальної форми. Вона також отримала найвищий бал за брови та була близька до вершини майже у всіх категоріях, окрім губ», – цитує експерта The Sun.

Аня Тейлор Джой. Фото: Getty Images

Друге місце посіла Зендея. Риси 27-річної зірки серіалу «Ейфорія» близькі до формули досконалості на 94,37%. Експерти особливо відзначили губи актриси, які максимально відповідають ідеалу.

Зендея. Фото: Getty Images

На третьому місці опинилася Белла Хадід – 94,35%. 27-річна топмодель – «довгожителька» рейтингу. Вона була визнана найкрасивішою жінкою у 2019 році. До десятки також увійшли Марго Роббі (93,43%), Сон Хе-ге (92,67%), Бейонсе (92,4%), Тейлор Свіфт (91,64%), Чжан Цзії (91,51%), Аліа Бхатт (91,14%) та Назанін Боніаді (90,89%).

Белла Хадід. Фото: Getty Images

Золотий перетин – математичне рівняння, вигадане давніми греками у спробі виміряти «алгеброю гармонію». Чим ближче співвідношення обличчя або тіла людини до Фі (1,618), тим красивіший вигляд вона має в очах оточення. Леонардо да Вінчі використав формулу для опису ідеального людського тіла у своїй знаменитій роботі «Вітрувіанська людина».

«Вітрувіанська людина», Леонардо Да Вінчі. Фото: Getty Images
Ольга Степанова

Recent Posts

Платять за комуналку та хліб: мати бере з малолітніх дітей гроші за оренду

Міллі, багатодітна мати, яка активно веде свою сторінку у TikTok, вирішила навчати своїх дітей фінансовій…

1 годину ago

Будуть серйозні проблеми: юрист пояснив що буде з ухилянтами після в’язниці

В Україні в судовій практиці вже є випадки, коли ухилянтам за свідомий вибір не мобілізуватися…

2 години ago

На висоті 9000 метрів: пасажир під час турбулентності намагався вкрасти літак

Йти до своєї мрії – без сумніву, прекрасно. Однак потрібно розуміти, коли не час й…

2 години ago

Не зобов’яжуть мобілізуватися: категорії, які не забере ТЦК

Внесення змін до мобілізаційного законодавства України кардинально змінює правила призову для осіб з інвалідністю. Зокрема,…

2 години ago

Аргентина закликала міжнародний суд видати ордер на арешт президента Венесуели

Аргентина звернулася до Міжнародного кримінального суду з проханням видати ордер на арешт президента Венесуели Ніколаса Мадуро на тлі…

2 години ago

“Нісенітниця”: Шольц розніс бюрократів, які блокують працевлаштування біженців з України

Німецька бюрократія стоїть на заваді працевлаштуванню сотень тисяч українських біженців, які мають затребуваний на німецькому…

2 години ago