Categories: Гламур

Сукня помсти принцеси Діани – історія найвідомішого виходу, який став скандальним

Одного разу принцеса Уельська з’явилася на світській події в чорній короткій сукні з відкритими плечима й зоною декольте. Її вихід всіх просто вразив, втім одягнула вона таке плаття не просто так. Ця сукня увійшла в історію як найскандальніше вбрання.

Принцеса Діана є однією з найвідоміших модних ікон XX століття, пише Lady 24. Кожен її образ був унікальним та особливим, але жоден з них не мав такої скандальної слави, як її знаменита “сукня помсти”.

Що відомо про “сукню помсти” принцеси Діани

Такими словами охрестили вихід Леді Ді її шанувальники, в якому вона прийшла на вечірку, яку влаштував глянець Vanity Fair у червні 1994 року.

Чорна сукня принцеси Діани в списку всіх її виходів посідає особливе місце. Вишукане та елегантне плаття стало особливим сигналом для світу, оскільки напередодні принц Чарльз розповів пресі про свій роман з Камілою Паккер-Боулз та нещасливий шлюб з принцесою Діаною.

Стосунки подружжя постійно піддавалося обговоренню у пресі. Було помітно, що вони ніколи не кохали одне одного, пара сварилася та постійно проводила час окремо. І хоч принцеса Діана хоч трохи вдавала на публіці люблячу дружину, то принц Чарльз ніколи не приховував свій роман з Камілою Паккер-Боулз.

Відважна ще на той час представниця родини монархів вирішила продемонструвати свій характер, тож такою появою не лише втерла носа королівським дрес-кодам, але й негласно показала, що зможе далі рухатися сама. Тоді принцеса Діана остаточно “зацементувала” свій статус модної ікони.

Принцеса Діана вийшла у світ в мстивій сукні від грецької дизайнерки Крістіни Стамболіан. Цікавим фактом виявилося й те, що плаття чекало свого часу в гардеробі принцеси Діани аж три роки. Діана рідко одягала чорний колір, втім у той день вона мала просто фантастичний вигляд.

Коротка оксамитова сукня зі спущеними плечима, відкритою спиною й декольте мала дивовижний ефект в поєднанні з чорними колготками, туфлями на підборах та коштовним кількаярусним кольє з перлин та масивним кулоном. Цікавою родзинкою плаття був легкий шифоновий хвіст, який тягнувся від талії.

Що цікаво, після виходу інтерв’ю принца Чарльза, подружжя вже не жило 2 роки разом, однак офіційна заява чоловіка про спілкування з Камілою її дуже зачепила. Вже наступного дня після її виходу у світ, всі заголовки світових видань рясніли ім’ям принцеси Діани.

Через 3 роки після феєричного виходу принцеси, сукню виставили на аукціон з іншим вбранням Діани. Принцеса збирала гроші для фонду, який надавав допомогу людям із раком та СНІДом. Лот був проданий за 65 тисяч доларів.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

В Україні масово звільняються прокурори після скандалів з захмарними пенсіями

В Україні масово почали звільнятись прокурори після гучних скандалів з пенсіями та їх інвалідністю. Лише за одну…

3 хв. ago

Сильна магнітна буря знову охопила Землю: скільки вона триватиме

Магнітна буря червоного рівня, яка охопила Землю, здатна викликати погіршення самопочуття у багатьох людей на…

12 хв. ago

Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому

Під час дії воєнного стану в Україні чоловіки призовного віку зобов'язані завжди мати при собі…

21 хв. ago

Венс заявив, що Україна повинна відмовитися від територій, щоб закінчити війну

Україна повинна відмовитися від своїх територій, щоб покласти край війні з Росією. Про це заявив кандидат у віцепрезиденти…

30 хв. ago

Путініста Кіркорова більше не хочуть бачити на російській сцені: що він накоїв

Російського співака Філіпа Кіркорова, який активно підтримує кривавий режим Кремля, більше не хочуть бачити на сцені…

38 хв. ago

Ваші діти в небезпеці через Інтернет: терміново перевірте це

Через переход на онлайн-навчання діти все більше часу проводять в інтернеті. Вони не відчувають загрози…

47 хв. ago