Categories: Гламур

Сукня помсти принцеси Діани – історія найвідомішого виходу, який став скандальним

Одного разу принцеса Уельська з’явилася на світській події в чорній короткій сукні з відкритими плечима й зоною декольте. Її вихід всіх просто вразив, втім одягнула вона таке плаття не просто так. Ця сукня увійшла в історію як найскандальніше вбрання.

Принцеса Діана є однією з найвідоміших модних ікон XX століття, пише Lady 24. Кожен її образ був унікальним та особливим, але жоден з них не мав такої скандальної слави, як її знаменита “сукня помсти”.

Що відомо про “сукню помсти” принцеси Діани

Такими словами охрестили вихід Леді Ді її шанувальники, в якому вона прийшла на вечірку, яку влаштував глянець Vanity Fair у червні 1994 року.

Чорна сукня принцеси Діани в списку всіх її виходів посідає особливе місце. Вишукане та елегантне плаття стало особливим сигналом для світу, оскільки напередодні принц Чарльз розповів пресі про свій роман з Камілою Паккер-Боулз та нещасливий шлюб з принцесою Діаною.

Стосунки подружжя постійно піддавалося обговоренню у пресі. Було помітно, що вони ніколи не кохали одне одного, пара сварилася та постійно проводила час окремо. І хоч принцеса Діана хоч трохи вдавала на публіці люблячу дружину, то принц Чарльз ніколи не приховував свій роман з Камілою Паккер-Боулз.

Відважна ще на той час представниця родини монархів вирішила продемонструвати свій характер, тож такою появою не лише втерла носа королівським дрес-кодам, але й негласно показала, що зможе далі рухатися сама. Тоді принцеса Діана остаточно “зацементувала” свій статус модної ікони.

Принцеса Діана вийшла у світ в мстивій сукні від грецької дизайнерки Крістіни Стамболіан. Цікавим фактом виявилося й те, що плаття чекало свого часу в гардеробі принцеси Діани аж три роки. Діана рідко одягала чорний колір, втім у той день вона мала просто фантастичний вигляд.

Коротка оксамитова сукня зі спущеними плечима, відкритою спиною й декольте мала дивовижний ефект в поєднанні з чорними колготками, туфлями на підборах та коштовним кількаярусним кольє з перлин та масивним кулоном. Цікавою родзинкою плаття був легкий шифоновий хвіст, який тягнувся від талії.

Що цікаво, після виходу інтерв’ю принца Чарльза, подружжя вже не жило 2 роки разом, однак офіційна заява чоловіка про спілкування з Камілою її дуже зачепила. Вже наступного дня після її виходу у світ, всі заголовки світових видань рясніли ім’ям принцеси Діани.

Через 3 роки після феєричного виходу принцеси, сукню виставили на аукціон з іншим вбранням Діани. Принцеса збирала гроші для фонду, який надавав допомогу людям із раком та СНІДом. Лот був проданий за 65 тисяч доларів.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Орбан та його партія масово втрачають прихильність в Угорщині: які це матиме наслідки

В Угорщині змінюються політичні настрої та позиція громадян. Мовиться про зниження підтримки Віктора Орбана та…

8 хв. ago

Фото дня: як виглядає квартира зсередини після влучення шахеда у Києві

У мережі показали світлини квартири у Солом’янському районі Києва, в яку у п’ятницю ввечері влучив російський…

16 хв. ago

Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо

В Україні, як і в багатьох інших країнах світу, два рази на рік змінюється час…

27 хв. ago

Суд остаточно конфіскував на користь України майно одного з найбагатших російських олігархів

Апеляційна палата ВАКС завершила розгляд апеляційних скарг третіх осіб – швейцарської компанії Metalloinvest Trading AG…

36 хв. ago

В Україну мчить майже 20-градусне тепло: синоптик потішив прогнозом

Останні жовтнев вихідні в Україні будуть теплими. Температура очікується або близькою до норми, або навіть вище…

44 хв. ago

Кому не треба йти в ТЦК до кінця 2024 року: у Генштабі назвали умову

Відповідно до нового закону про мобілізацію, усі чоловіки від 18 до 60 років повинні були…

51 хв. ago