Categories: Гламур

Навіщо Олена Зеленська ходить у кімоно: справа у фігурі

Не так давно українська перша леді Олена Зеленська знову порадувала модників своїм черговим вбранням – з екзотичними нотками. Цього разу дружина президента з’явилася на зустрічі, організованій МОЗ, в костюмі небесного кольору з брюками палаццо та в піджаку з вкороченими й ледь розширеними рукавами без ґудзиків, проте з паском, – силует, що ну дуже вже нагадує всім знайоме кімоно.

Олена Зеленська в піджаку а-ля кімоно.

Варто сказати, що перша леді далеко не вперше обирає схожий крій. Вочевидь, в ньому вона почувається затишно й комфортно. Ми вирішили поцікавитись думкою українського модного експерта щодо того, чи це тренд, про що він свідчить, та з чим українські жінки і дівчата можуть носити подібні речі. 

Невипадковий східний силует

Кімоно – це традиційний японський одяг, але його адаптації вже давно увійшли до світової моди як елемент мультикультурного стилю, пояснив український стиліст Кирило Савченко.

“Сучасні інтерпретації кімоно мають різні варіації: укорочені рукави, інші матеріали, сучасні крої, що додають оригінальності і зручності в носінні”, – додав він.

Модний експерт також наголосив, що першій леді цей образ додає впевненості і елегантності, адже підходить багатьом типам фігур і здатен приховате зайве. 

“Чи личить Олені Зеленській? Так, вона виглядає елегантно і впевнено в цьому образі. Стиль а-ля кімоно підходить багатьом типам фігур, оскільки він часто має вільний крій, що додає комфорту і підкреслює жіночність”, – наполягає Кирило.

На запитання, чи це тренд, чи скоріше особистий вибір першої леді у відповідності до її власного смаку, стиліст ствердно відповів, мовляв, так – тренд має місце. Це, на нашу думку, ще раз підкреслює той факт, що Олена Зеленська уважна до моди, та використовує так звану модну дипломатію, щоб донести певні меседжі через вбрання й власні стильні образи. 

“Так, елементи кімоно час від часу повертаються в модні колекції завдяки їх універсальності та екзотичності. Це, безперечно, тренд”, – пояснив модний експерт. 

З чим носити а-ля кімоно: рекомендації стиліста

За словами, експерта зі стилю, кімоно-стиль добре поєднується з вузькими джинсами, спідницями-олівцями або навіть класичними брюками. Додайте прості аксесуари та взуття на підборах для завершеного образу.

“Коріння цієї ідеї, звісно, східні, але її сучасна адаптація поєднує елементи з різних культур, створюючи унікальні та модні ансамблі”, – додав Кирило Савченко.

Так, елементи а-ля кімоно можуть бути чудовим доповненням до гардеробу українських жінок. Це стильний, комфортний та універсальний одяг, який може підійти як для повсякденного носіння, так і для особливих випадків, підкреслив стиліст.

Ольга Степанова

Recent Posts

Російський журналіст Познер потрапив у «список Путіна»: що це означає

4 жовтня 90-річного журналіста та телеведучого Володимира Познера внесли до «списку Путіна». Це сталося на…

3 хв. ago

Синоптики обіцяють аномально теплу зиму: сніг і морози будуть нетривалими

В Україні зима цього року обіцяє бути загалом теплою, хоча не виключені короткочасні періоди арктичного…

27 хв. ago

Пакуйте рюкзаки: Міноборони загребе ще 70 тис. чоловіків – повістки вже “полетіли”

Міністерство оборони України вже надіслало 70 тисяч повісток чоловікам. Про це повідомляє Ukrainian Military Pages, посилаючись на свої джерела…

31 хв. ago

Тепер біда не лише від «Шахедів»: у ЗСУ розповіли, чим росіяни дедалі частіше атакують Україну

Російські загарбницькі війська дедалі частіше, крім "Шахедів", використовують дрони невстановленого типу. Але вони часто потрапляють…

45 хв. ago

Київ накриє сильна злива: синоптики зробили прогноз погоди на 6 жовтня

У ніч на 6 жовтня Київ та область накриє сильна злива, яка протримається до вечора.…

47 хв. ago

Затримано голову Хмельницької МСЕК, яка викидала сумки з 500 тис. дол. через вікно

Працівники ДБР затримали керівницю Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи, яку підозрюють у незаконному збагачені. Напередодні у службових кабінетах і…

54 хв. ago