Categories: Гламур

“Це дно”: у мережі розгорівся скандал через рекламу білизни з Оленою Кравець (фото)

Компанія, яка випускає жіночу білизну, розмістила банер на підтримку військовослужбовиць ЗСУ. У рекламі використали обличчя колишньої акторки “Кварталу 95” Олени Кравець, яка озвучила певні слова від імені бійчині з позивним “Піранька”. В українців виникли питання: чому не дали слова жінкам, які воюють у складі Сил оборони, і чому їхні імена використали у рекламі без погодження. Світлину банера із зображенням, яке викликало хвилю питань у соцмережі, ексвійськова Аліна Сарнацька розмістила у X (Twitter).

Рекламний банер, який викликав обговорення, помітили у Київському метрополітені. На ньому фото Олена Кравець і текст, у якому ідеться про незручності, які можуть відчувати жінки у війську. Внизу, малопомітними літерами, вказується, що слова про незручності — це начебто скарги бійчині “Піраньки”. Проєкт називається “Одна за одну”.

Скандал з Кравець і brabrabra — деталі

У дописі Сарнацької вказується, що проєкт, на її думку, використали з метою піару. На допомозі військовослужбовицям вирішили прорекламувати свою діяльність і компанія-виробник білизни, і громадська організація, яка до цього причетна, і Олена Кравець. При цьому захід втілили без жінок у війську, яких він стосується.

Скандал з Кравець – Сарнацька прокоментувала банер проєкту “Одна для одної”Фото: Скриншот

На подію відреагувала народна депутатка Ірина Геращенко. Політикиня написала, що втілення проєкту для військовослужбовиць без них самих — “це дно”.

Скандал з Кравець – Геращенко про банер проєкту “Одна для одної” Фото: Скриншот

Українці залишили коментарі щодо банера. По-перше, посилаються на військовослужбовиць, які скаржаться, що їхні відверті слова використали без попередження, нічого не угодивши і, до всього, використавши імена. Крім того, запитують, чому надали слово акторці, а не справжній жінці з війська.

На сторінці Instagram brabrabra є пояснення щодо суті та способу втілення проєкту. Вказується, що жінки мають купити у них два комплекти білизни: один — для себе, другий — спеціальний комплект для військовослужбовиці. Ще один набір компанія надає бійчиням безплатно. Перелічуються імена селебріті, яких долучили до проєкту: крім Олени Кравець, є блогерка Даша Квіткова та інших. На думку компанії, селебриті зможуть “гучніше доносити їхній біль”. Крім того, запевняють, що макети й тексти були узгоджені з соціальною ініціативою Arm Women Now та Жіночим ветеранським рухом Veteranka.

Скандал з Кравець – коментар щодо обрання головного обличчя проєкту “Одна для одної” Фото: Скриншот
Скандал з Кравець – коментар щодо партнерів проєкту “Одна для одної” Фото: Скриншот

Тим часом з’явилась реакція військовослужбовиць. Медикиня “Піранька” запитувала, навіщо використали її ім’я. А медикиня з позивним “Професорка” написала, що не очікувала, що її відповіді використають так у рекламній кампанії.

Скандал з Кравець – допис від “Піраньї” щодо проєктуФото: Соцмережi
Скандал з Кравець – допис від “Професорки” щодо проєкту Фото: Соцмережі

На сторінці Instagram Олени Кравець є допис про проєкт brabrabra, під яким українці залишали незадоволені коментарі. Відповіді від акторки поки що немає.

Скандал з Кравець – допис з Instagram про участь у проєкті “Одна для одної” Фото: Скриншот

Зазначимо, на сторінці Жіночого ветеранського руху Veteranka відсутні коментарі щодо ситуації. Також їх немає на сторінці Facebook Arm Women Now.

Ольга Степанова

Recent Posts

ЗСУ на Донеччині ракетним ударом ліквідували офіцерів з КНДР, — Kyivpost

На Донеччині 3 жовтня Сили оборони завдали ракетного удару і ліквідували понад 20 військових, серед…

5 хв. ago

Коричневий замшевий жакет – головний тренд осені 2024: як його носити

Початок жовтня ознаменувався прохолодною погодою, і більшість модниць вже витягнули з шаф теплі бомбери та…

15 хв. ago

Кому вигідна відставка Буданова і до чого тут Сирський – відповідь експерта

Чутки про ймовірне звільнення керівника ГУР Кирила Буданова могли запустити його опоненти, які прагнути займати цю посаду.…

30 хв. ago

До школи за новими правилами: кому заборонять навчатись дистанційно

З 1 вересня 2025 року українські учні, які стали вимушеними переселенцями через російську агресію, отримають…

39 хв. ago

У Конго перекинулося судно з майже 300 пасажирами на борту (відео)

Щонайменше 78 людей потонули в озері Ківу на сході Демократичної Республіки Конго унаслідок перекидання човна…

48 хв. ago

Небезпечний тренд серед дітей у мережі: омбудсмен дав пораду батькам

У соцмережах набирає популярності новий небезпечний флешмоб – діти на камеру вдихають пари побутових токсичних речовин, що  може бути…

56 хв. ago