Categories: Гламур

Сталева леді: українка на “Міс Світу” представила головну вечірню сукню

9 березня в Індії відбудеться фінал конкурсу “Міс Світу-2024”, Україну на якому представляє 19-річна студентка Софія Шамія. Головною вечірньою сукнею українки стане символічне вбрання, натхнене монументом “Батьківщина-Мати” та його торішньою реконструкцією.

Як розповіли на сторінці “Міс Україна” в Instagram, автором образу “Сталева леді” став український дизайнер Андрій Анікєєв. В оргкомітеті наголосили, що модельєр прагнув створити сукню, яка передасть незламний, як сталь, дух українців.

 Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

“Натхненням стала подія, яка має велике національне та символічне значення в історичному контексті для нашого народу – зміна символіки на щиті величного монументу з рядянської – на Тризуб незалежної України. Цей визначний момент – важливий інструмент для привернення уваги молодого покоління до символів національної ідентичності”, – сказала голова комітету Вероніка Щіпцова.

Ключова деталь образу “Сталева леді” – корсет, який складає перше враження металевих лат, підкреслює монолітність статуї, передає її блиск та срібло.

 Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

Основу сукні становить сітчаста тканина, усипана кристалами Swarovski, яка у поєднанні з блискітками створюють соти, що нагадують візуал кольчуги.

“Неочікуваною трансформацією образу є зняття цих лат. І вже перед нами відкривається інша сторона жінки: тендітна, витончена, чутлива. Тут ми бачимо корсет, розшитий камінням на тілесній сітці, і войовнича кольчуга перетворюється на вишукане одіяння. Шовкові крила-полотна, які струменіють хвилями донизу, додають нову фактуру образу, невагомість та легкість”, – додали організатори “Міс Україна”.

 Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

 Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

“Міс Світу” – міжнародний конкурс краси, який проводиться щороку. Захід входить у “велику четвірку” конкурсів краси поряд з “Міс Всесвіт”, “Міс Інтернешнл” та “Міс Земля”. У 2024 році захід проходить в Індії з 18 лютого по 9 березня.

 Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

 Фото: instagram.com/miss_ukraine_official

Раніше Софія Шамія показала національний костюм для “Міс Світу-2024”. Представниця України виступить на конкурсі у вбранні, створеному за мотивами “Лісової пісні”.

Ольга Степанова

Recent Posts

Ще один російський НПЗ зупинив переробку нафти після успішної атаки українских дронів

Туапсинський НПЗ компіанії Роснєфть зупинив переробку нафти внаслідок пожежі, яка сталася після атаки безпілотних літальних…

15 години ago

В Україні випробували унікальний дрон: невидимий для мін

Днями представники силових структур, технічні фахівці і потенційні експлуатанти протестували дрон, який може суттєво допомогти…

20 години ago

Захід зупинить Путіна, якщо він зважиться на ядерний удар – Маломуж

Колишній голова Служби зовнішньої розвідки України, генерал армії України Микола Маломуж спрогнозував, як перспектива проведення Росією навчань…

20 години ago

Прогноз погоди на вихідні 18–19 травня: бувало і тепліше

За даними Sinoptik.ua, у більшості регіонів України після затяжного періоду прохолоди нарешті потеплішає, тож можна…

20 години ago

Вибори в США: американці ненавидять політику Байдена, а Трампа як особистість

Видання The Hill пише про те, що президент Джо Байден непопулярний серед виборців. Жодне опитування…

2 дні ago

Прибуток найбільших банків Росії впав

Найбільші банки Росії почали сильніше відчувати на собі санкції за війну в Україні: прибуток 20…

2 дні ago