Categories: Гламур

Кулеметниця і модель прикрасили обкладинки весняного випуску Vogue Ukraine

На обкладинці з’явилися дві українки: кулеметниця Оксана “Ксена” Рубаняк і модель Карина Мазяр. За зйомки відповідав британський фотограф Бретт Ллойд.

Обкладинки весняного номера Vogue Ukraine продемонстрували в соцмережах. Обидві обкладинки робив британський фотограф Бретт Ллойд. І обидві вони виконані у військовій тематиці.

Фото з’явилися на офіційній сторінці українського глянцю в Instagram. Звичайну обкладинку прикрашає модель Карина Мазяр. Її у військовій формі сфотографували в компанії кадетів Київського військового ліцею імені Івана Богуна.

Для digital-обкладинки сфотографували військовослужбовицю ЗСУ. Кулеметниця Оксана Рубаняк із позивним “Ксена” позувала у військовій формі та без шолома, її руде волосся було заплетене в косу.

“Ксена”, яка стала єдиною жінкою-кулеметницею взводу 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, раніше працювала в Івано-Франківській міській раді.

На фронті 21-річна військова написала дві поетичні збірки “Назустріч смерті” та “Дорога життя”. Поезією вона захоплювалася ще в мирний час. У березні 2022 року “Ксена” отримала поранення під час боїв за Вугледар, але після реабілітації повернулася на передову. Вона була в боях на Бахмутському, Вугледарському та Мар’їнському напрямках.

“Весняний номер присвячений людям і справам, які надихають, — тут зібрані історії українських дизайнерів, художників, кураторів і меценатів, які змінюють культурний і соціальний ландшафт навколо себе”, — пояснили у Vogue Ukraine.

На запрошення українського Vogue Бретт Ллойд, який робив обидві обкладинки, двічі відвідав Україну — у листопаді минулого року і в лютому.

Він робив репортажі з Києва, Харкова, за 17 км від лінії фронту в Костянтинівці, неподалік від Куп’янська.

Героями фото Бретта Ллойда стали чинні та майбутні військові, ветерани, медики, сільські священики, студенти та актори столичного Театру Франка.

“Посеред усієї біди війни я зустрів стільки добрих і талановитих людей. Це неймовірно — яке насичене і бурхливе життя в Україні. Я хочу, щоб міжнародна аудиторія це побачила”, — говорив Ллойд.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Києві пролунали вибухи: що відомо

У Києві близько 22:30 в суботу, 5 жовтня, пролунали вибухи. Міський голова Віталій Кличко повідомив, що в столиці…

7 хв. ago

Фіцо хоче вмовити Україну продовжувати транзит російського газу у 2025 році

На початку 2025 року можуть виникнути проблеми з поставками нафти і газу через Україну до…

11 хв. ago

Путін на дроті: хто і чому з західних політиків виступає за якнайшвидший діалог з Кремлем

Словацький прем’єр Фіцо заявив, що прагне відновити "нормальні відносини" з РФ, а німецький уряд не…

13 хв. ago

В Україні оновили вікові обмеження для водіїв: хто не зможе сісти за кермо

В Україні діють чіткі вікові обмеження для водіїв різних категорій транспортних засобів, про що нагадало…

18 хв. ago

Повісток поштою стане ще більше: десятки тисяч осіб скоро отримають свої “листи щастя”

Міністерство оборони України сформувало і відправило "Укрпошті" ще 70 тис. повісток. Документи мають електронні підписи…

22 хв. ago

У Києві оголосили повітряну тривогу: в бік міста летять “Шахеди”

Ввечері, 5 жовтня, у Києві оголосили повітряну тривогу. Їх причиною стали "Шахеди", які летять в…

33 хв. ago