Categories: Фінанси

Банківська таємниця більше не таємниця: всю інформацію про ваші гроші розкриють

Верховна Рада ухвалила рішення, яке дозволить розкривати банківську таємницю. Згідно з законопроєктом № 9235, банки отримають право надавати дані про фінансові операції українців на запити Міністерства юстиції або нотаріусів.

Ці зміни, як стверджують у пояснювальній записці до законопроєкту, є необхідними для здійснення заходів щодо розшуку майна осіб, до яких застосовано санкції, та для забезпечення виконання рішень суду щодо заборони політичних партій.

За цей законопроєкт проголосувало 228 народних депутатів у першому читанні. Він передбачає розкриття банківської таємниці за запитами від Міністерства юстиції для розшуку майна, коштів і інших активів, а також за запитами нотаріусів для встановлення опіки над майном осіб, які визнані безвісно відсутніми або зникли безвісти.

Це важлива зміна, яка може допомогти в боротьбі з корупцією та забезпечити захист інтересів держави. А також допомогти у виконанні рішень суду та забезпечити ефективне управління фінансовими ресурсами країни.

У грудні 2023 року Міністерство фінансів України вирішило змінити спосіб отримання і обробки інформації про податки.

Тепер податкові органи матимуть доступ до інформації про ваші доходи і рахунки у банках. Але не хвилюйтеся, ваша приватність залишиться захищеною. Всі особисті дані будуть збережені в захищеній системі, яка використовує спеціальні методи для захисту ваших персональних інформаційних даних.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

50 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

51 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

53 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago