Categories: Фінанси

Податківці проводять списання грошей з рахунків українців без рішення суду

Податківці проводять списання грошей з рахунків українців, які мають податкову заборгованість. Причому в деяких випадках їм для цього не потрібно навіть рішення суду.

Про це попередили громадян на інформаційному ресурсі Державної податкової служби України.

Як стало відомо, у громадян, що мають податкову заборгованість, можуть списати гроші. Причому гроші можуть списувати не лише з їхніх банківських рахунків, але і з електронних гаманців. А в деяких випадках заборгованість можуть вирахувати навіть із суми ПДВ, яку держава має повернути підприємцеві.

Причому знімати кошти за податковим боргом можуть як на підставі судового рішення, так і без рішення суду.

Втім, податкова служба усе ж намагається спершу заручитися судовим рішенням, щоби списати кошти з боржника. Якщо суд ухвалить рішення про стягнення податкового боргу, а саме так зазвичай і буває, то ДПС відразу передає витяг із цього рішення до Державної виконавчої служби. А та вже приступає до виконання. Причому все здійснюється дуже швидко. На запит державного виконавця банк має вилучити з рахунку потрібну суму заборгованості і передати її податківцям.

Гроші можуть списати і без рішення суду

В окремих випадках гроші можуть списати з рахунку і без рішення суду. Це відбувається в тому разі, якщо строк заборгованості перевищує 90 днів. У цьому випадку ДПС може звернутись до банку за списанням коштів без судового рішення.

Однак при списанні слід також враховувати можливу заборгованість держави перед платником податків. Адже бувають випадки, коли у нього в попередні періоди була переплата по податках або держава має відшкодувати йому певну суму ПДВ.

У такому випадку податкову заборгованість порівнюють із тією сумою, яку платнику завинила держава. І якщо державний борг менше за суму податкового боргу, то тоді з платника проводять лише списання різниці між податковим боргом і боргом держави.

Ольга Степанова

Recent Posts

Байден погрожує припинити постачати зброю Ізраїлю, якщо ЦАХАЛ увійде до міста Рафах

Сполучені штати Америки припинять постачати до Ізраїлю наступальну зброю, якщо ЦАХАЛ здійснить масштабне вторгнення до міста Рафах…

5 хв. ago

Іспанці з Луніним вийшли у фінал Ліги чемпіонів з футболу

«Реал» разом із українцем Андрієм Луніним став другим фіналістом Ліги чемпіонів з футболу. У півфінальному…

7 хв. ago

Польща почала повертати українських ухилянтів (фото)

Польща передала Україні військовозобов'язаного, який, перепливши Західний Буг, опинився на польській території. Про це на…

10 хв. ago

Атакували шістьма дронами: в Краснодарському краю РФ горить нафтобаза

У селі Юровка, яке розташовується поблизу міста Анапа у Краснодарському краю РФ, горить місцева нафтобаза. Про…

18 хв. ago

ЗС РФ просунулися на 4 кілометри від Очеретиного й окупували село: як змінився фронт (карта)

Збройні сили Російської Федерації просунулися на захід від Авдіївки Донецької області. Ворог досяг тактичних успіхів…

21 хв. ago

Синоптики оновили прогноз на 9 травня: як зміниться погода

Сьогодні, 9 травня, в Україні температура вдень сягатиме до +15...20°С. Про це повідомляє Укргідрометцентр.  Опадів не передбачається. Лише в…

23 хв. ago