Categories: Фінанси

Заблокують доступ до грошей: ПриватБанк звернувся з попередженням — зробіть це негайно

ПриватБанк звернув увагу клієнтів на необхідність актуалізації особистих даних, що є обов’язковою умовою обслуговування у відповідності до українського законодавства. Якщо клієнти не оновлять свої дані вчасно, банк може тимчасово заблокувати їхні рахунки.

З таким запитанням звернулася до банку одна з клієнток. Вона переймалася тим, що рік тому оформлювала банківську картку, але не була впевнена, чи її дані були достатньо оновлені. Також жінка турбувалася через те, що деякі клієнти стикалися з блокуванням карток без попередження.

Приватбанк. Фото: скрін youtube

ПриватБанк пояснив, що згідно з вимогами Національного банку України, кожен банк зобов’язаний перевіряти актуальність даних своїх клієнтів. Це правило діє для усіх фінансових установ і передбачено Постановою НБУ №65 “Про здійснення банками фінансового моніторингу”. Метою цієї вимоги є не лише забезпечення прозорості фінансових операцій, але й захист клієнтів від шахрайства.

Банк може запитати актуалізацію даних один раз на рік або раз на два-три роки. У разі необхідності оновлення інформації клієнти отримують відповідне повідомлення від банку. ПриватБанк зробив процедуру максимально простою та доступною — її можна пройти як у відділенні банку, так і через додаток “Приват24”, що є особливо зручним для зайнятих клієнтів.

У випадку, якщо клієнт відмовляється від оновлення даних або ігнорує запит на актуалізацію, банк має право тимчасово заблокувати доступ до рахунків. Це важливий елемент фінансового моніторингу, який дозволяє банку дотримуватися вимог законодавства та зберігати безпеку клієнтських коштів.

Для тих, хто переживає, що їхня інформація не була належним чином оновлена, представники ПриватБанку радять звернутися до будь-якого відділення або скористатися онлайн-чатом “Допомога” в додатку “Приват24”. Там фахівці зможуть надати консультацію і допомогти з оновленням даних.

Також варто звернути увагу на те, що при оформленні нових карток або підписанні заяви про приєднання до Умов та Правил надання банківських послуг, дані клієнта фіксуються і можуть бути використані для актуалізації. Проте, якщо змінилися ваші паспортні дані або інші ключові документи, банк може запросити повторне підтвердження.

Романчук Микола

Recent Posts

Якими будуть США за президентства Дональда Трампа: аналіз BBC

Кандидат у президенти США Дональд Трамп на черговому передвиборчому мітингу розповів про свої плани в економіці, пообіцявши…

49 хв. ago

Водій під час аварії “катапультувався” з даху авто і дивом не отримав жодних травм – фото

Водій дивом залишився неушкодженим після того, як "катапультувався" з даху автомобіля SUNROOF. Як пише Need To Know,…

2 години ago

Повістки поштою отримають законослухняні громадяни, які оновили дані, — адвокат

Військовозобов'язані віком від 18 до 25 років, які втратили статус обмежено придатних, не будуть мобілізуватись до…

2 години ago

Названо найкращі натуральні напої, які швидко спалюють вісцеральний жир

Якщо включити ці напої до свого щоденного здорового харчування, можна позбутися зайвої жирової тканини в…

2 години ago

Чарівних місць, де люди живуть понад 100 років, не існує: учений спростував теорію

Відтоді як з'явилася теорія про існування так званих "блакитних зон" на Землі — місць, де люди мають…

3 години ago

В Україні запропонували скасувати ДПА для школярів. Подробиці

Народні депутати запропонували скасувати в Україні державну підсумкову атестацію для учнів 4, 9 та 11…

3 години ago