Categories: Фінанси

Заблокують доступ до грошей: ПриватБанк звернувся з попередженням — зробіть це негайно

ПриватБанк звернув увагу клієнтів на необхідність актуалізації особистих даних, що є обов’язковою умовою обслуговування у відповідності до українського законодавства. Якщо клієнти не оновлять свої дані вчасно, банк може тимчасово заблокувати їхні рахунки.

З таким запитанням звернулася до банку одна з клієнток. Вона переймалася тим, що рік тому оформлювала банківську картку, але не була впевнена, чи її дані були достатньо оновлені. Також жінка турбувалася через те, що деякі клієнти стикалися з блокуванням карток без попередження.

Приватбанк. Фото: скрін youtube

ПриватБанк пояснив, що згідно з вимогами Національного банку України, кожен банк зобов’язаний перевіряти актуальність даних своїх клієнтів. Це правило діє для усіх фінансових установ і передбачено Постановою НБУ №65 “Про здійснення банками фінансового моніторингу”. Метою цієї вимоги є не лише забезпечення прозорості фінансових операцій, але й захист клієнтів від шахрайства.

Банк може запитати актуалізацію даних один раз на рік або раз на два-три роки. У разі необхідності оновлення інформації клієнти отримують відповідне повідомлення від банку. ПриватБанк зробив процедуру максимально простою та доступною — її можна пройти як у відділенні банку, так і через додаток “Приват24”, що є особливо зручним для зайнятих клієнтів.

У випадку, якщо клієнт відмовляється від оновлення даних або ігнорує запит на актуалізацію, банк має право тимчасово заблокувати доступ до рахунків. Це важливий елемент фінансового моніторингу, який дозволяє банку дотримуватися вимог законодавства та зберігати безпеку клієнтських коштів.

Для тих, хто переживає, що їхня інформація не була належним чином оновлена, представники ПриватБанку радять звернутися до будь-якого відділення або скористатися онлайн-чатом “Допомога” в додатку “Приват24”. Там фахівці зможуть надати консультацію і допомогти з оновленням даних.

Також варто звернути увагу на те, що при оформленні нових карток або підписанні заяви про приєднання до Умов та Правил надання банківських послуг, дані клієнта фіксуються і можуть бути використані для актуалізації. Проте, якщо змінилися ваші паспортні дані або інші ключові документи, банк може запросити повторне підтвердження.

Романчук Микола

Recent Posts

Сила магнітної бурі виросла до 7 балів: коли вона завершиться

На нашій планеті наразі тримається сильна магнітна буря. Астросиноптики кажуть, що вона, ймовірно, спричинена сонячним вітром,…

2 хв. ago

Молоко, м’ясо, хліб: виробники різко підняли ціни на найважливіші продукти

У серпні 2024 року спостерігалося значне зростання оптових цін виробників промислової продукції. Порівняно з аналогічним…

8 хв. ago

Новий штраф стане несподіванкою: українців попередили, скільки грошей готувати

Українське законодавство чітко регулює питання реєстрації місця проживання, і за порушення цих правил передбачені штрафи.…

10 хв. ago

В реєстр Оберіг хочуть автоматично вносити дані про стан здоров’я військовозобов’язаних

До Закону «Основи законодавства України про охорону здоров'я» внесуть зміни, якими знімуть гарантії медичної таємниці…

37 хв. ago

П’яний київський адвокат влаштував стрілянину в заміському комплексі відпочинку

Поліція Київської області встановлює обставини стрільби, що сталася ввечері 24 вересня 2024 року в одному…

38 хв. ago

Нардеп Сергій Льовочкін оформив опікунство над матір’ю

Народний депутат від «Платформи за життя і мир» (раніше заборонена в Україні «ОПЗЖ») Сергій Льовочкін оформив опікунство над матір’ю.…

43 хв. ago