Categories: Фінанси

У яких керівників держбанків України зарплати понад 1 мільйона гривень

За останні 2 роки витрати усієї банківської системи на зарплати персоналу зросли. Цікаво, що керівники українських державних банків отримують заробітну плату, яка може навіть перевищувати 1 мільйон гривень, а винагорода членам наглядових рад подекуди розраховується відповідно до курсу долара.

Як зросли зарплатні витрати банків

Відомо, що на початок вересня зростання витрат на зарплату персоналу становило 31,7% – це до 31,6 мільярда гривень. Водночас адміністративні та операційні витрати, у тому числі винагороди керівництву, зросли майже на 33% – до 25,7 мільярда гривень.

Цікаво! Найбільше зростання витрат на оплату праці зафіксували у банках із державною часткою – до 46% зарплатних витрат у банківській системі України припадає на 6 державних фінансових установ.

Відтак динаміка приростів за рік за зарплатними витратами становить:

  • Укрексімбанк отримав найвище зростання доходу на 35% – до 1,1 мільярда гривень,
  • “Приватбанк” підвищив витрати на зарплатню на майже 30% – до 5,9 мільярда гривень,
  • “Ощадбанк” збільшив витрати на понад 7,2% – до 4,1 мільярда гривень,
  • Укргазбанк підвищив на 31,6% – до 1,8 мільярда гривень,
  • Сенс Банк збільшив витрати на 16% – до 1,7 мільярда гривень.

Які зарплати в керівництва

  • За останніми звітами, в “Ощадбанку” винагорода членів наглядової ради зросла з 341,6 тисячі гривень до 1,6 – 1,8 мільйона гривень, а для голови наглядової ради – до 2,1 мільйона гривень. Водночас зарплата голови правління Ощадбанку становить 1,1 мільйона гривень щомісяця.

Зверніть увагу! В Ощадбанку пояснюють це тим, що винагороди прив’язані до валютного курсу. І після відмови НБУ від фіксації курсу долара він зріс до понад 40,5 гривні влітку цього року.

  • У Сенс Банку розмір винагороди членів наглядової ради становили у липні 576,6 – 681,5 тисячі гривень. Винагорода виплачується не щомісяця й залежить від роботи наглядової ради. Зарплату голови Сенс Банку збережено на рівні 1,1 мільйона гривень на місяць.
  • Стеля винагороди для наглядової ради “Приватбанку” з початку 2024 року зросла на 31% й сягнула 803,4 тисячі гривень. Відтак у вересні розмір винагороди членам наглядової ради був у межах від 580 тисяч гривень до 803 тисячі гривень. Щодо зарплат, то з офіційних звітів відомо про збільшення виплат голові правління Приватбанку на 10,5% – до 1,07 мільйона гривень, крім того, величезне нарахування одному із заступників голови на початку року – у розмірі аж 6,6 мільйона гривень.
  • В Укрексімбанку через різну сезонність відбулося збільшення винагород – з 484,6 – 518,1 тисячі гривень до 590,2 – 1,043 тисячі гривень. Діапазон зарплат членам правління Укрексімбанку дещо скоротився – з 699,4 тисячі гривень – 1,19 мільйона гривень до 590,2 тисячі гривень – 1,04 мільйона гривень.
  • Укргазбанк за останні рік не змінив розміри винагороди для членів наглядової ради – це 402,3 – 475,4 тисячі гривень. Водночас нарахування голові зросли з 870 тисяч гривень до 1,05 мільйона гривень. А діапазон виплат членам правління розширився з 550 – 725 тисяч гривень до 379,8 – 1 359 тисячі гривень.
Романчук Микола

Recent Posts

Віталій Кім пояснив, чому взяв на поруки корабельну сосну Кормишкіну

Очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім офіційно пояснив, чому взяв на поруки народну депутатку Ірину Кормишкіну…

8 хв. ago

“Відмазали” тисячі ухилянтів: викрито працівників ТЦК в Києві з понад $1 млн готівкою (фото)

У Києві правоохоронці викрили працівників Голосіївського ТЦК, які допомогли ухилитись від мобілізації понад 1000 військовозобов'язаним…

17 хв. ago

Ізраїль відклав “помсту” Ірану за ракетний обстріл, The Times дізналось причину

Ізраїль вирішив відкласти "відплату" Ізраїлю за масштабний ракетний обстріл. Усе через витік розвідувальних даних Сполучених…

25 хв. ago

Які депозити вигідні після підвищення військового збору в Україні: відповідь банкіра

Збільшення військового збору з 1,5% до 5% призведе до зростання загального податкового навантаження з депозитних доходів до…

37 хв. ago

Вчені виявили потрійну чорну діру: це порушує модель смерті зірок

Астрономи вперше виявили потрійну чорну діру - систему, що складається з чорної діри, зірки та…

46 хв. ago

“Це максимум…”: військовий аналітик назвав “оптимальний вік для війни”

Варто одразу нагадати нашим читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбуваються…

54 хв. ago