Categories: Фінанси

Хакери зламали криптобіржу BingX: з гаманців користувачів вивели крипту на $43 млн

Сінгапурська криптовалютна біржа BingX стала жертвою масштабної хакерської атаки. Злодії викрали криптовалюту на суму 43 мільйони доларів. Це сталося рано вранці у п’ятницю, 20 вересня.

Про це повідомляє видання The Block, посилаючись на аналітиків з безпеки PeckShield. Інцидент зафіксували 20 вересня о 04:00 ранку за місцевим часом (00:00 за київським).

Директор з продуктів BingX Вів’єн Лін заявила, що технічна команда виявила підозрілу активність у мережі. Вони занепокоїлися щодо можливого зламу гарячого гаманця біржі.

Відразу ж після виявлення загрози команда терміново перевела активи та призупинила виведення коштів. Лін також уточнила, що загальні втрати були незначними, оскільки більшість активів зберігаються в холодних гаманцях, а лише невелика частина постраждала.

Біржа обіцяє швидко відновити функцію виведення коштів, а також розробити план компенсації для своїх користувачів. Вів’єн Лін заявила, що компанія впоралася з ситуацією і більшість активів залишаються в безпеці.

Що відомо про BingX

BingX — провідна криптобіржа, заснована у 2018 році, яка обслуговує понад 10 мільйонів користувачів у всьому світі. Платформа пропонує різноманітні продукти та послуги, включаючи спотову торгівлю, деривативи, копітрейдинг та управління активами, що підходять для користувачів з різним рівнем досвіду.

Біржа зареєстрована на Британських Віргінських островах і має офіси в Сінгапурі, США, Канаді, Австралії, Гонконгу, Тайвані та Литві. Резерви BingX підтверджені незалежним аудитором Mazars і значно перевищують активи клієнтів.

У березні 2023 року BingX Fund залучив 10 мільйонів доларів для розвитку системи копітрейдингу. Мета була — створити першокласну екосистему в цій сфері та розширити коло партнерів серед професійних трейдерів.

Нагадаємо, раніше хакери викрали криптовалюти з відомої криптобіржі на понад $300 мільйонів. А за 2022 рік хакери вкрали понад 10 мільярдів доларів криптовалюти.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Принц Джордж та його сестра принцеса Шарлотта не зможуть подорожувати разом: у чому причина

Згідно з цим правилом, як тільки принцу Джорджу виповниться 12 років (у липні 2025 року),…

2 хв. ago

Що робити, якщо представники ТЦК забрали військовий квиток: пояснив юрист

Під час воєнного стану всі військовозобов'язані чоловіки повинні мати при собі військово-обліковий документ. Це підтверджує статус…

3 хв. ago

Київ задихається від диму: як захиститися від забрудненого повітря

В Києві значно погіршилася якість повітря через зміну вітру та незначні осередки пожеж в екосистемах. За даними…

11 хв. ago

Україна стала привабливим ринком для балканських виробників зброї – The Economist

З 2020 року сербський експорт зброї збільшився в чотири рази, а з моменту вторгнення в…

19 хв. ago

У Києві викрито онлайн-обмінники, які працювали на серверах компанії РФ

У Києві детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки (БЕБ) викрили механізм проведення протиправних фінансових операцій.…

28 хв. ago

Чоловік витратив 1 млн доларів на відновлення круїзного лайнера: тепер він тоне

Підприємець Кріс Віллсон з Юти (США) витратив понад 1 мільйон доларів на відновлення круїзного лайнера…

38 хв. ago