Categories: Фінанси

Хакери зламали криптобіржу BingX: з гаманців користувачів вивели крипту на $43 млн

Сінгапурська криптовалютна біржа BingX стала жертвою масштабної хакерської атаки. Злодії викрали криптовалюту на суму 43 мільйони доларів. Це сталося рано вранці у п’ятницю, 20 вересня.

Про це повідомляє видання The Block, посилаючись на аналітиків з безпеки PeckShield. Інцидент зафіксували 20 вересня о 04:00 ранку за місцевим часом (00:00 за київським).

Директор з продуктів BingX Вів’єн Лін заявила, що технічна команда виявила підозрілу активність у мережі. Вони занепокоїлися щодо можливого зламу гарячого гаманця біржі.

Відразу ж після виявлення загрози команда терміново перевела активи та призупинила виведення коштів. Лін також уточнила, що загальні втрати були незначними, оскільки більшість активів зберігаються в холодних гаманцях, а лише невелика частина постраждала.

Біржа обіцяє швидко відновити функцію виведення коштів, а також розробити план компенсації для своїх користувачів. Вів’єн Лін заявила, що компанія впоралася з ситуацією і більшість активів залишаються в безпеці.

Що відомо про BingX

BingX — провідна криптобіржа, заснована у 2018 році, яка обслуговує понад 10 мільйонів користувачів у всьому світі. Платформа пропонує різноманітні продукти та послуги, включаючи спотову торгівлю, деривативи, копітрейдинг та управління активами, що підходять для користувачів з різним рівнем досвіду.

Біржа зареєстрована на Британських Віргінських островах і має офіси в Сінгапурі, США, Канаді, Австралії, Гонконгу, Тайвані та Литві. Резерви BingX підтверджені незалежним аудитором Mazars і значно перевищують активи клієнтів.

У березні 2023 року BingX Fund залучив 10 мільйонів доларів для розвитку системи копітрейдингу. Мета була — створити першокласну екосистему в цій сфері та розширити коло партнерів серед професійних трейдерів.

Нагадаємо, раніше хакери викрали криптовалюти з відомої криптобіржі на понад $300 мільйонів. А за 2022 рік хакери вкрали понад 10 мільярдів доларів криптовалюти.

Ткаченко Валентина

Recent Posts

Деякі пенсіонери можуть отримувати дві виплати одразу: умови

В Україні існують різні тарифи на електроенергію, включно з багатозонними та спеціальними тарифами для будинків…

8 хв. ago

Масований ракетний обстріл: Ізраїль під ударом з Лівану

У п'ятницю, 20 вересня, північні райони Ізраїлю опинилися під масованим ракетним обстрілом з території Лівану.…

10 хв. ago

Дорожній фонд повертається? Уряд запланував десятки мільярдів на ремонт доріг

В Уряді та Верховній Раді тривають активні обговорення проєкту бюджету на 2025 рік. Проєкт головного фінансового документа…

15 хв. ago

Поїдуть на фронт: військові у відпустці піймали “на гарячому” підпалювачів авто (фото)

Українські захисники "на гарячому" піймали двох підпалювачів авто. Щоби це стало можливим, вони у відпустці…

24 хв. ago

У Китаї за ґрати відправили топчиновницю, яка завела на роботі 58 коханців

Китайська топчиновниця Чжун Ян опинилася за ґратами за корупцію. Але ця новина не була б…

33 хв. ago

Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий, виступаючи на Саміті перших леді та джентльменів, зробив важливу…

41 хв. ago