Categories: Фінанси

Українців хочуть позбавити можливості поповнювати чужі картки через термінал

Правила поповнення банківських карток в Україні можуть зазнати суттєвих змін. Планується обмежити можливість безкоштовного поповнення карток інших осіб через термінали. Власники карток зможуть і надалі поповнювати свої рахунки, але з певними обмеженнями.

Олександр Охріменко, президент Українського аналітичного центру, зазначив, що ця ініціатива спрямована на боротьбу з ухиленням від сплати податків. Деякі роботодавці використовували поповнення карток через термінали як спосіб виплати зарплат “в конвертах”, оминаючи оподаткування.

Національний банк України вже впровадив певні обмеження. Відтепер поповнення чужої картки через термінал не буде безкоштовним, оскільки система почне відстежувати такі операції. За переказ доведеться сплатити податок, хоча точна ставка поки що не уточнюється.

Крім того, може виникнути потреба в заповненні податкової декларації, що вимагатиме додаткового часу та зусиль від громадян. Ці зміни мають на меті посилити контроль над фінансовими операціями та забезпечити більш справедливу систему оподаткування в країні.

Варто нагадати, що Національний банк уже встановив ліміт у 150 тисяч гривень на місяць для P2P-платежів між фізичними особами. Це обмеження, яке діятиме до квітня 2025 року, стосується переказів з картки на картку через банківські додатки та інші сервіси швидких грошових переказів.

Фінансові експерти застерігають, що такі нововведення можуть ускладнити життя звичайних громадян, які звикли до зручності швидких платежів. Проте уряд наполягає на тому, що ці заходи необхідні для боротьби з тіньовою економікою та підвищення прозорості фінансових транзакцій.

Романчук Микола

Recent Posts

Загадкова смерть: у Москві випав із вікна колишній віцепрезидент ЮКОСа

У Москві виявлено тіло Михайла Рогачова, колишнього віцепрезидента російського нафтового гіганта ЮКОС. Російський телеграм-канал Mash…

11 хв. ago

Оперативне оточення: російські війська підійшли до Селидового з трьох боків

Російські окупаційні сили продовжують посилювати тиск на Збройні сили України в Донецькій області. Ворог наблизився…

17 хв. ago

Під Тернополем воєнкоми під час погоні збили чоловіка на велосипеді. У ТЦК підтвердили

На Тернопільщині працівник одного з районних Територіальних центрів комплектування (ТЦК) збив велосипедиста під час погоні.…

21 хв. ago

Стрілянина у Запоріжжі: працівник ТЦК відкрив вогонь під час конфлікту

У суботу, 19 жовтня, в Комунарському районі Запоріжжя спалахнув конфлікт, в ході якого працівник Територіального…

47 хв. ago

Залужний: Україна потребує гарантій безпеки на 100 років

Посол України у Великій Британії та колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що вступ до…

56 хв. ago

G7 підтримує шлях України до НАТО: ухвалена декларація про євроатлантичну інтеграцію

Міністри оборони країн "Групи семи" (G7) ухвалили декларацію, яка підтверджує незворотний курс України на повну…

1 годину ago