Categories: Фінанси

НБУ готує до приватизації великі банки: які продадуть першими

В Україні готуються до приватизації двох великих банків — Сенс Банку та Укргазбанку. Голова Національного банку України (НБУ) Андрій Пишний оголосив про плани щодо змін у банківському секторі, які можуть відбутися вже у 2025 році.

Пишний зазначив, що прийнятий закон про приватизацію державних банків відкриває нові можливості для залучення приватних інвесторів. За його словами, співпраця з міжнародними партнерами, зокрема з Міжнародним валютним фондом (МВФ), визначає ці два банки як пріоритетні об’єкти для продажу.

“Перші на черзі — Сенс Банк та Укргазбанк. Ми почнемо процес приватизації із залученням консультанта, який допоможе обрати найкращий варіант для реалізації цього проєкту”, — підкреслив Пишний.

Він висловив надію, що 2025 рік принесе позитивні новини для банківської системи країни. За словами очільника НБУ, всі українські банки на даний момент знаходяться у “нормативній сітці”, що підтверджено останньою оцінкою стійкості від центрального банку.

Нагадаємо, що сьогодні державні банки становлять приблизно 54% усього банківського сектору України, і приватизація має на меті зменшити цей показник, сприяючи розвитку конкурентного середовища на фінансовому ринку.

Романчук Микола

Recent Posts

Зеленський назвав моделі економічного бронювання несправедливими

Президент України назвавши несправедливими моделі економічного бронювання, запропоновані Мінекономіки. Про це він повідомив під час…

6 години ago

Автомобілі, які продаються найгірше: експерти назвали проблемні моделі

Продаж уживаного автомобіля часто перетворюється на справжній квест, і іноді власники стикаються з неприємними несподіванками.…

6 години ago

На Марсі вчені знайшли «висушену людську голову»: подробиці знахідки (фото)

Марсохід Perseverance зафіксував об'єкт, що нагадує висушену людську голову, яка, здається, розкладається і відокремлена від тіла.…

6 години ago

Перший сніг: в Укргідрометцентрі розповіли, коли його можуть побачити українці

В перших числах листопада може утворитися циклон, який принесе дощ, подекуди з мокрим снігом. Про це…

6 години ago

Новий скандал: у курятині для ЗСУ знайшли медичне приладдя

У закупленій для постачання українській армії замороженій курятині виявили медичну голку, яка знаходилася в захисному…

7 години ago

Школярів за розмови російською на перервах очікують штрафи до 1700 грн

В Україні з’явився новий скандальний законопроєкт, що забороняє використання російської мови у школах навіть під…

7 години ago