Categories: Фінанси

У Дубаї вперше у світі випущено золоту купюру (відео)

У Дубаї випущено золоту сувенірну банкноту, що складається з 0,1 грама золота і має вартість приблизно в $50. Банкнота зроблена з паперу, на ньому зображені визначні пам’ятки Дубая. Як і всі гроші, вона має свій серійний номер, але платіжним засобом не є, це просто колекційний сувенір. Виготовив банкноту потомствений ювелір у п’ятому поколінні Рахул Сагар. Про це пише Siasat.

Купюра з 24-каратного золота зроблена з використанням найновіших виробничих процесів, коли тонкий шар золота вагою 0,1 г міститься між шарами полімерної підкладки, яка захищає золото і робить його довговічним.

Унікальність купюри в тому, що, з одного боку, ви тримаєте в руках ніби звичайний (тільки неймовірно красивий) гнучкий папірець, але, з іншого боку, золото, яке в ньому міститься, завжди може бути використане знову.

Презентуючи новинку засновник Dian Jewellery Рахул Сагар сказав: «Ми раді представити перший в Дубаї сувенір із 24-каратного золота, що є свідченням нашої відданості інноваціям і нашої багатої спадщини майстерності виготовлення золота. Наша мета – показати розкіш Дубаю, запропонувавши мешканцям і відвідувачам пам’ятні сувеніри, які залишаються поза часом».

Банкноти доступні в магазинах Dian Jewellery та Shantilal Jewellers на Золотому ринку Дубая. Також їх можна придбати онлайн на сайті Dian Jewellery. Коштують вони по 159 дирхамів кожна (це близько $50) та мають спеціальну обкладинку.

До слова, ціни на золото можуть злетіти до 3500 доларів за унцію до кінця 2025 року, якщо інфляція почне зростати. Про це повідомляє Business Insider з посиланням на прогноз президента Yardeni Research Еда Ярдені.

Голова Yardeni Research прогнозує, що до кінця наступного року ціни на золото можуть зрости до 3500 доларів або на 49%. Це пов’язано з тим, що інфляція може піти тим шляхом, яким вона пішла в 1970-х роках, коли ціни почали зростати по спіралі й золото подорожчало з 35 доларів за унцію до піка в 665 доларів за унцію.

Ольга Степанова

Recent Posts

У Кадирова погрожують захопити три українські міста

Командир чеченського спецназу "Ахмат" генерал-майор Апти Алаудінов погрожує захопити три українські міста – Миколаїв, Одесу…

2 хв. ago

“Обіймалися та були на ти”: новий міністр оборони РФ причетний до Пригожина та ПВК “Вагнер”

Новий міністр оборони РФ Андрій Бєлоусом дружив із нині покійним власником приватної військової компанії (ПВК)…

12 хв. ago

Жінка заробляє понад 250 000 гривень на місяць, вдаючи, що у неї зламані ноги

Британка заробляє 5 000 фунтів стерлінгів на місяць (понад 250 000 гривень), прикидаючись, що у…

21 хв. ago

У владі придумали, як мобілізувати працівників компаній, які працюють віддалено

В Україні під час мобілізації працівникам компаній, які працюють дистанційно або перебувають у відрядженні чи відпустці, роботодавець…

29 хв. ago

Генштаб підтвердив ураження російського ракетного корабля «Циклон» у Севастополі

Українські захисники вразили російський ракетний корабель «Циклон». Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. Військові уточнили, що подія…

32 хв. ago

У Києві завтра буде обмежено рух транспорту на Оболонському проспекті

У середу, 22 травня, з 08:00 до 22:00 на Оболонському проспекті обмежать рух транспорту в…

35 хв. ago