Categories: Фінанси

Податкова бере усіх під контроль: ваші рахунки відстежуватимуть автоматично

Державна податкова служба України з осені 2024 року розпочне реалізовувати програму автоматичного отримання інформації про банківські рахунки українців. Цього разу йтиметься саме про тих громадян, які перебувають за кордоном. Дані ДПСУ отримуватиме без запитів.

За словами експертів, крок підвищить ефективність контролю за декларуванням доходів та посилить боротьбу з ухиленням від сплати податків.

Про це стало відомо завдяки інформації від прес-служби ДПСУ.

Чоловік у податковій. Фото: youtube

Повідомляється, що з осені 2024 року Україна приєднується до міжнародної системи автоматичного обміну фінансовою інформацією. Це означає, що служба отримуватиме дані про стан банківських рахунків українських громадян за кордоном без необхідності робити спеціальні запити або повідомляти власники рахунків.

Оплата карткою. Фото: скрін youtube

Починаючи з 30 вересня 2024 року, Україна почне отримувати від податкових органів інших країн інформацію про фінансові рахунки українських резидентів. Цей обмін інформацією здійснюватиметься відповідно до Загального стандарту звітності CRS, який встановлює правила збору та передачі інформації про фінансові рахунки.

Україна, як і багато інших країн, зобов’язалася збирати дані від фінансових установ та щорічно ділитися ними з іншими юрисдикціями-партнерами.

А ось голова Комітету Верховної Ради з питань податкової політики Данило Гетьманцев заявив, що Україна готова на технічному та законодавчому рівні для підключення до систем CRS/CbC.

Українці. Фото: скрін youtube

Автоматичний обмін інформацією надасть українській податковій службі доступ до широкого спектру даних про фінансові рахунки українців за кордоном, включаючи інформацію про доходи, діяльність компаній, кількість працівників тощо.

Обмін даними проводитиметься на щорічній основі, з урахуванням інформації за попередній календарний рік. Перший обмін для України буде здійснено до 30 вересня 2024 року та охоплюватиме період з 1 липня 2023 року по 31 грудня 2023 року.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

5 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

5 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

5 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

5 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

5 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

5 години ago