Categories: Фінанси

“Це не останнє підвищення”: українцям анонсували черговий стрибок податків

Наші читачі вже знають, що Верховна Рада України ухвалила новий закон “Про збільшення податків”. Одним із найбільш обговорюваних у суспільстві пунктів стало підвищення військового збору з 1,5% одразу до 5%. За рішенням Верховної Ради, цей податок залишиться на рівні 1,5% виключно для військовослужбовців.

Проте, за словами нардепа від партії “Слуга народу” Юрія Камельчука, це не останнє “історичне” підвищення податків. І водночас, як він заявив, після війни таких високих податків не буде, вони повернуться на довоєнний рівень.

Про це стало відомо завдяки коментарю Камельчука для одного з українських телеканалів.

“100% це не останнє підвищення податків, яке на нас чекає, тому що ніхто у світі не буде нам дарувати гроші”, – заявив нардеп Камельчук.

“Нас ненавидітимуть, але ми не маємо іншого виходу. Йдеться про наше виживання в цій війні”, — ось так нардеп Олексій Мовчан від “Слуги народу” коментує історичне підвищення податків.

На думку ж нардепа від партії “Слуга народу” Юрія Камельчука, це рішення є “тимчасовим” і військовий збір буде знову знижено до рівня 1,5% після завершення війни.

Українці

“Коли закінчиться війна і настане мир, то ці податки перестануть існувати. Цих 3,5% додаткових не буде. Це прописано в законі. Це лише на період дії воєнного стану. Пізніше їх буде змінено до початкового рівня”, – підкреслив нардеп.

Романчук Микола

Recent Posts

Мобілізація жінок та скасування вікових обмежень: українців ошелешили сценарієм

Журналіст Віталій Портніков висловив стурбованість щодо майбутнього мобілізаційних зусиль в Україні в недавньому інтерв'ю. Якщо…

1 хв. ago

Перекази на картки контролюватимуть жорсткіше: стежитимуть не лише банки

Національний банк планує посилити контроль за переказами "з картки на картку". Якщо з 1 жовтня…

5 хв. ago

Мобілізація жінок та скасування вікових обмежень: новий сценарій

Журналіст Віталій Портніков висловив стурбованість щодо майбутнього мобілізаційних зусиль в Україні в недавньому інтерв'ю. Якщо…

9 хв. ago

Найпопулярніша вулична їжа: рецепт китайських коржів із зеленою цибулею

Цибулеві коржі, як і парові булочки, зазвичай подають у ресторанах замість хліба. У Китаї є…

9 хв. ago

Субсидії залишаться лише у снах: українців попередили про позбавлення виплат на комуналку

Міністерство соціальної політики України нагадує, що не всі громадяни автоматично отримуватимуть житлові субсидії на майбутній…

12 хв. ago

Ситуація розжарюється: на кордоні КНДР та Південної Кореї прогриміли вибухи

Дороги між Північною (КНДР) та Південної Кореї було підірвано. Руйнувань зазнало сполучення уздовж ліній Кьонгі…

15 хв. ago