Categories: Фінанси

Обмеження переказів: тепер контролюватимуть не лише банки, що чекає на українців

Національний банк України (НБУ) планує посилити контроль за грошовими переказами українців, внаслідок чого стежити за цим можуть не лише банки. Про це повідомляє портал НБУ, пише Стіна.

Моніторинг переказів українців, які здійснюються через розрахункові рахунки, здійснюватиметься не лише банками. Нацбанк встановив, що небанківські фінансові установи також контролюватимуть угоди своїх клієнтів.

До таких установ можуть належати маркетплейси (наприклад, Rozetka Pay), поштові термінали (як NovaPay) та платіжні термінали самообслуговування.

Нацбанк стверджує, що більшість таких компаній порушують правила фінансового моніторингу, оскільки не контролюють партнерів та клієнтів, які регулярно здійснюють платежі через їхні платформи.

Таким чином, згідно з новим рішенням нацбанку, небанківські установи тепер мають проводити анкетування клієнтів, зокрема щодо розміру доходів, джерел коштів та виду їх діяльності. Також вони повинні підтверджувати надану інформацію відповідними документами та
відстежувати платіжні операції.

Але найголовніше, що небанківські установи тепер мають право блокувати грошові перекази при відхиленні від заявлених клієнтом параметрів. Особливу увагу приділять переказам, які перевищують 150 тисяч гривень на місяць.

Як відомо, Нацбанк запровадив українцям обмеження на банківські перекази. Вони не повинні перевищувати 150 тисяч гривень на місяць. Це з метою зменшення протизаконного використання платежів, зокрема використання рахунків ” дропів ” , які одна із механізмів тіньової економіки.

Романчук Микола

Recent Posts

Діставайте пуховики: погода в Україні готує сюрпризи

Приготуйтеся до холоду, бо осінь в Україні вирішила різко змінити настрій. Наступні кілька днів по…

17 хв. ago

Ілон Маск витратив 75 мільйонів доларів на підтримку Трампа

Американський мільярдер Ілон Маск знову у центрі скандалу — цього разу через свої значні фінансові…

31 хв. ago

“Немає слів”: аналітик BILD розкритикував план перемоги Зеленського

Аналітик BILD Юліан Рьопке розкритикував представлений "План перемоги" президента Володимира Зеленського. "Вступу до НАТО не буде,…

35 хв. ago

Росія готується до масових ударів по енергетиці: секретар РНБО зробив тривожну заяву

Україна активно готується до масованих атак з боку російських агресорів із настанням осінньо-зимового періоду, заявив…

39 хв. ago

ТЦК почали полювання на чоловіків по клубах і ресторанах — повістки летять на всі боки

Останні облави в нічних клубах, ресторанах та навіть весільних залах сколихнули суспільство. Хоча рейди співробітників…

41 хв. ago

Під Москвою горить будівля військового аеродрому “Чкаловський” (відео)

На військовому аеродромі "Чкаловський" у Московській області РФ сталася пожежа. Про це повідомило російське видання Astra. Журналісти з посиланням…

1 годину ago