Categories: Фінанси

Обмеження переказів: тепер контролюватимуть не лише банки, що чекає на українців

Національний банк України (НБУ) планує посилити контроль за грошовими переказами українців, внаслідок чого стежити за цим можуть не лише банки. Про це повідомляє портал НБУ, пише Стіна.

Моніторинг переказів українців, які здійснюються через розрахункові рахунки, здійснюватиметься не лише банками. Нацбанк встановив, що небанківські фінансові установи також контролюватимуть угоди своїх клієнтів.

До таких установ можуть належати маркетплейси (наприклад, Rozetka Pay), поштові термінали (як NovaPay) та платіжні термінали самообслуговування.

Нацбанк стверджує, що більшість таких компаній порушують правила фінансового моніторингу, оскільки не контролюють партнерів та клієнтів, які регулярно здійснюють платежі через їхні платформи.

Таким чином, згідно з новим рішенням нацбанку, небанківські установи тепер мають проводити анкетування клієнтів, зокрема щодо розміру доходів, джерел коштів та виду їх діяльності. Також вони повинні підтверджувати надану інформацію відповідними документами та
відстежувати платіжні операції.

Але найголовніше, що небанківські установи тепер мають право блокувати грошові перекази при відхиленні від заявлених клієнтом параметрів. Особливу увагу приділять переказам, які перевищують 150 тисяч гривень на місяць.

Як відомо, Нацбанк запровадив українцям обмеження на банківські перекази. Вони не повинні перевищувати 150 тисяч гривень на місяць. Це з метою зменшення протизаконного використання платежів, зокрема використання рахунків ” дропів ” , які одна із механізмів тіньової економіки.

Романчук Микола

Recent Posts

Хмарно, місцями дощі: прогноз погоди на 9 жовтня

14 довтня по всій території України буде хмарна погода, місцями очікуєься дощ. Найбільше дощитиме у північних…

2 хв. ago

Ворог прорвався біля двох ключових міст на Донеччині та на Курщині: деталі DeepState

У ніч на 14 жовтня аналітики моніторингового проекту DeepState оновили карту, наголосивши на тому, що…

7 хв. ago

Листи-попередження вже відіслані: податкова отримала перші банківські дані українців

Міністерство фінансів повідомило про успішний перший міжнародний автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків українців у…

8 хв. ago

Окупанти просунулися біля Вугледара і Часового Яру

Російські окупанти просунулися біля Вугледара і Часового Яру на Донеччині. Про це свідчить оновлена карта бойових дій…

10 хв. ago

Ветерана війни та батька відомої актриси жорстоко побили прямо у ТЦК

В Ужгороді спалахнув скандал за участю Юрія Буйновського – ветерана російсько-української війни та батька відомої…

12 хв. ago

Чи можна виграти війну за допомогою балістичних ракет: відповідь Business Insider

Незважаючи на всі загрози з боку Ірану, ізраїльська армія, інфраструктура та громадський дух залишаються непохитними. Ця…

16 хв. ago