Categories: Фінанси

Ощадбанк списує гроші з рахунків, якими не користуються: українці обурені

Дедалі більше клієнтів Ощадбанку звертаються з наріканнями на автоматичне списання 100 гривень із їхніх рахунків, які не використовуються протягом тривалого часу. Як виявилося, це списання є комісією за обслуговування неактивних рахунків, і ця проблема викликала хвилю невдоволення серед клієнтів банку.

Один із клієнтів, який зіткнувся з цією ситуацією, поділився своїм досвідом на сторінці банку у Facebook. За його словами, він був неприємно здивований, коли виявив, що щомісяця втрачає 100 гривень через неактивність рахунку.

Ощадбанк, кадр з відео

“Абсолютно рабська комісія, якої немає в жодному банку. Яке право має банк змушувати користуватися рахунком? Це добре, що Ощад допомагає вітчизняному бізнесу. Але доки Ощад буде здирати з клієнтів по 100 гривень за неактивний рахунок?” — написав клієнт.

Такі випадки обурення не є поодинокими. Клієнти також задаються питанням, чому саме Ощадбанк, що користується державною підтримкою, дозволяє собі такі тарифи.

Представники Ощадбанку не забарилися з відповіддю і пояснили, що подібна комісія за обслуговування неактивного рахунку є не лише у їхній фінансовій установі, а й в інших українських банках. Банк діє відповідно до встановлених тарифів, і інформація про ці комісії є у відкритому доступі на офіційному сайті.

“Комісія за обслуговування неактивного рахунку списується, якщо протягом останніх 12 місяців за рахунком не було жодних операцій — ні зарахувань, ні списань”, — зазначили в Ощадбанку. Більш того, якщо на рахунку немає коштів, комісія не списується “в борг”.

Щоб не потрапити під дію цієї комісії, достатньо провести будь-яку операцію на рахунку, навіть на незначну суму. В Ощадбанку запевнили, що для уникнення списання досить будь-якої операції на 1 гривню, що дозволить рахунку залишатися активним.

Незважаючи на пояснення від банку, клієнти залишаються незадоволеними. Деякі з них вказують, що змушені користуватися послугами банку через спеціальні пропозиції, такі як “Картка киянина”, і якби не це, вони вже б відмовилися від послуг Ощадбанку.

Окрім того, питання стосується і певної “монополії” на окремі банківські послуги, через яку користувачі не мають вибору і змушені миритися з подібними умовами обслуговування.

Романчук Микола

Recent Posts

У поляків змінилась позиція щодо українських біженців

Кількість поляків, які вважають, що їх країна повинна приймати українських біженців сягнула рекордно низького показника…

31 секунда ago

Чоловік “зіпсував” медовий місяць, пішовши наперекір дружині, запросивши разом із ними іншу пару

Жінка стверджує, що її чоловік зіпсував їм медовий місяць, запросивши в поїздку свого найкращого друга…

9 хв. ago

Бюстгалтер розбрату: вчений відрікся від свого дослідження, але жінки мають знати правду

У 2013 році новинні видання по всьому світу оприлюднили інформацію про французьке дослідження, яке показало, що…

18 хв. ago

Що відбувається з дорослим, коли він п’є грудне молоко

Протягом тривалого часу люди використовували грудне молоко не тільки для годування дітей. У першому столітті Пліній Старший…

26 хв. ago

Міноборони анонсувало запуск відстрочок у “Резерв+”: хто зможе отримати

У застосунку "Резерв+" незабаром з'являться нові важливі функції для військовозобов'язаних. Про це повідомила заступниця міністра…

31 хв. ago

Коли настане кінець світу: у записах Ньютона знайшли передбачення

Вчені заявили, що знайшли у записах Ньютона передбачення дати кінця світу. Свідками цієї події можуть…

36 хв. ago