Categories: Фінанси

Мільйонери на державній службі: кому з босів держбанків перепадає найбільше

Голова правління ПриватБанку Герхард Бьош – найбільш високооплачуваний менеджер у банківській сфері. Принаймні серед держбанків. У липні він отримав рекордну, навіть порівняно зі своїми власними доходами, зарплату в розмірі 2 млн 472 тис. грн. Для порівняння, це майже на 2 млн грн більше, ніж заробляє колега Бьоша в Укргазбанку.

Про це йдеться у матеріалі OBOZ.UA. Ще в червні керівник найбільшого в Україні банку заробив трохи більше ніж 1,1 млн грн.

Голова правління Ощадбанку Сергій Наумов стабільно заробляє близько 1,1 млн грн на місяць. Серед топів державних банків він опинився на другому місці за рівнем заробітної плати. Як і у випадку з Бьошем, його зарплата встановлюється рішенням Наглядової ради. Наглядова рада сформована за таким же принципом: із незалежних членів, представників уряду та парламенту (профільного комітету).

Віктор Пономаренко, голова правління Укрексімбанку, ще в червні заробив більше ніж 1,2 млн грн і міг би посісти друге місце за рівнем зарплати. Однак за липень банкір заробив лише трохи більше ніж 1 млн грн і поступився Наумову.

Олексій Ступак обійняв посаду голови правління Sense Bank 30 грудня 2023-го. Такий подарунок на Новий рік отримав колишній співробітник “Креді Агріколь Банк”. Щоправда, в банку він працює з червня 2019-го.

Родіон Морозов – виконувач обов’язків голови Укргазбанку. Ще в липні минулого року Наглядова рада обрала нового голову правління – поляка Піотра Качмарека. Він мав почати роботу одразу після погодження в НБУ, однак уже більш як рік обов’язки голови виконує Родіон Морозов. Його щомісячна зарплата становить 475 тис. грн.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

2 години ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

2 години ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

2 години ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

2 години ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

2 години ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

2 години ago