Categories: Фінанси

Банки обмежили перекази з картки на картку: у кого будуть нові ліміти

Українські банки обмежили транзакції з MMC-кодом (кодом категорії бізнесу) “Азартні ігри” за рахунок карткового “кредитного ліміту”.

За словами експертів, такі маніпуляції можна вважати частиною глобальної стратегії боротьби з чорними p2p-перекладами, яка передбачає запровадження лімітів за кількістю угод та сум – до 100 тисяч гривень на місяць.

Експерт з фінмоніторингу одного з українських банків Марина Павленко заявила, що обмеження щодо транзакцій з MMC-кодом відповідають постанові Правління Нацбанку від 21.06.24.

Черга до банкомату, фото: Знай.ua

Фінансові установи ініціювали певні обмеження та налаштування, які унеможливлюють проведення “азартних” транзакцій, які клієнти намагаються здійснити за кредитні кошти.

За словами Павленка, нові можливі обмеження поширюватимуться виключно на p2p-переклади, тобто з картки на картку. Вони стосуватимуться:

• кількості транзакцій – 30 на місяць;

• суми переказів – до 100 тис. грн. на місяць.

черга до банкомату

Вказано, що на рахунок можуть надходити інші кошти (стипендія, вести, пенсія, фінансова допомога). Під обмеження не потрапляє оплата будь-яких товарів та розрахунків у торгових мережах. Тому більшість власників банківських карток не відчують жодних змін – на них ліміти не поширюватимуться.

Українські банки обмежувати грошові перекази з картки на картку і раніше – для протидії шахрайству та відмиванню грошей. Ці ліміти відрізняються залежно від фінустанови.

Наприклад, у ПриватБанку ліміти на перекази між фізичними особами у ПриватБанку встановлені на різному рівні. Це залежить від того, чи відправляє клієнт кошти чи отримує. Проте перекази обмежено 29 999 грн за одну транзакцію.

Ольга Степанова

Recent Posts

Голодний чоловік помер через заморожений бургер: що сталося

Голодний чоловік помер після того, як випадково вдарив себе ножем, намагаючись розрізати два заморожених бургери.…

54 хв. ago

Відома супермодель закликає всіх носити “брудні штани” заради порятунку планети (фото)

Британська супермодель і акторка Лілі Коул хоче, щоб люди перестали кидати штани, сорочки та сукні…

55 хв. ago

У туристичному містечку на Закарпатті воєнкоми в балаклавах відкрили вогонь по цивільних

Черговий конфлікт між цивільними та працівниками ТЦК стався на Закарпатті. Відео конфлікту опублікували місцеві телеграм-канали,…

57 хв. ago

В Україні подорожчає хліб: експерт пояснив причини

В Україні ціни на хліб найближчими місяцями можуть підскочити. Така тенденція пояснюється подорожчанням сировини та електроенергії. "Насамперед,…

1 годину ago

Соціальні виплати хочуть припинити: у чому причина

Кабінет Міністрів оголосив, що соціальні стандарти, в тому числі прожитковий мінімум, у 2025 році залишаться…

1 годину ago

Жінка чотири години боролася з величезним пітоном, який намагався її вбити – фото

У Таїланді врятували жінку після чотиригодинного нападу пітона. Про це повідомляє Metro. 64-річна Арром Арунрой після вечері…

1 годину ago