Categories: Фінанси

Рубль на дні: валюта РФ досягла річного мінімуму

Курс російського рубля впав до мінімуму за останній рік, незважаючи на збільшення інтервенцій Центробанку і ціни на нафту, які виросли.

На торгах у понеділок, 7 жовтня, курс юаня піднімався до позначки 13,59 рубля – це максимальний рівень з жовтня минулого року, пише The Moscow Times.

Долар на позабіржовому ринку, за даними LSEG, подорожчав до 96,27 рубля і встановив рекорд за останній рік, а курс євро закріпився вище 105 рублів (105,58 рубля).

З середини червня рубль девальвував на понад 17% щодо юаня, 15% – щодо долара і майже 10% щодо євро, а з кінця серпня девальвація стала практично безупинною: російська валюта завершила в мінусі шість тижнів поспіль, чого на біржі не бачили жодного разу з початку війни.

Через загрозу американських санкцій платежі для російських компаній масово блокують банки дружніх країн, у тому числі китайські, де на початку осені зависли транзакції на десятки мільярдів юанів, повідомляло агентство Reuters із посиланням на джерела.

Щоб підтримати курс рубля, російський центробанк у жовтні продасть китайських юанів на $1,3 млрд – у 32 рази більше, ніж у вересні. Однак це навряд чи зупинить повзучу девальвацію російської валюти: до кінця року юань може закріпитися вище 14 рублів, що стане новим рекордом курсу з березня 2022 року.

Коломієць Надія

Recent Posts

Коломойський постригся наголо, залишаючись вже понад рік в СІЗО

Чим більше часу олігарх Ігор Коломойський проводить у СІЗО, тим коротшим стає його волосся. На 13-му…

4 хв. ago

Під Вугледаром комбат вчинив самогубство, коли батальон відмовився іти в бій: деталі

В останній день оборони Вугледара скоїв самогубство командир батальону, бійці якого відмовилися виконувати бойове завдання. Як повідомляє "Суспільне",…

12 хв. ago

Трамп таємно дружить з Путіним і дзвонив йому у цьому році – Washington Post

Колишній президент та кандидат на наступних виборах у США Дональд Трамп таємно дружить з російським правителем Володимиром…

21 хв. ago

Ось це поворот: Україна почала видавати гранти на виробництво ракет – Федоров розповів подробиці

Україна цьогоріч почала видавати гранти на виробництво ракет. Наступного року плануються гранти на порохові заводи.…

30 хв. ago

На Дніпропетровщині стався землетрус

Ввечері у вівторок, 8 жовтня, в Україні стався землетрус. Поштовхи магнітудою 3,3 зафіксували в Дніпропетровській області. …

33 хв. ago

У двох категорій пенсіонерів можуть забрати виплати: чому і коли

У проєкті держбюджету на наступний рік передбачено, що деякі категорії осіб можуть втратити свої щомісячні…

38 хв. ago