Categories: Фінанси

В Україні можна отримати штраф за переказ грошей з картки на картку: подробиці

В Україні банки моніторять використання карткових рахунків. У разі підозрілих операцій може бути заблоковано рахунок та навіть накладено чималий штраф.

Кожен із нас не раз і не два переказував комусь гроші за якусь покупку чи надану послугу. Якщо йдеться про несистематичні операції та невеликі суми, автоматична система контролю банку навряд чи зверне увагу на таку транзакцію.

Однак, якщо громадянин регулярно отримує деякі суми грошей з різних рахунків, які не належать його родичам або іншим, пов’язаним з ним особам, то картковий рахунок може бути заблокований. Після цього банк вимагатиме роз’яснень від клієнта щодо джерела коштів.

Якщо людина не зможе цього чітко пояснити, її рахунок так і залишиться заблокованим, а дані про таку діяльність можуть бути передані до компетентних органів. Наприклад, якщо є підозра у незаконному веденні бізнесу, то вами може зацікавитися Податкова інспекція.

У цьому випадку, як мінімум, може загрожувати штраф у розмірі від 17 до 34 тисяч гривень. Також податківці можуть вилучити товар тіньового ділка, незаконно отримані гроші та знаряддя виробництва.

Автоматичні системи безпеки банків звертають увагу на всі транзакції понад 400 тисяч гривень. Їх неодмінно доведеться обґрунтувати перед фінансовою установою.

Інші великі суми грошей можуть привернути увагу робота.

Банки повідомляють, що такі заходи безпеки потрібні не лише для виявлення ухилянтів від сплати податків. Відстеження підозрілих транзакцій допомагає виявляти торговців наркотиками, шахраїв та інших неохайних з погляду закону громадян.

Ольга Степанова

Recent Posts

Антитрендове взуття, яке стилісти не радять носити влітку 2024 року: фото

Мода дуже швидкоплинна, тому вчорашні тренди сьогодні можуть стати антитрендами. І мова не лише про…

19 хв. ago

Навіть не по 4 грн за кВт: нардеп сказав наскільки подорожчає світло з 1 червня

Згідно з останніми обговореннями в Українському уряді, тарифи на електроенергію для населення, можливо, будуть підвищені вже з…

59 хв. ago

Пролетіла над джунглями та полоскотала нерви на скляній підлозі: колишня Кличка показала відпочинок на Самуї

Колишня дружина київського міського голови, Наталія Єгорова, показала світлини зі свого відпочинку на острові Самуї.…

1 годину ago

Вєрка Сердючка розлютила українців: що трапилося (відео)

Українського співака Андрія Данилка, який виступає на сцені в образі Вєрки Сердючки, розкритикували українці.  Виявилося,…

1 годину ago

Суд РФ заарештував активи німецького банку Deutsche Bank

Під загрозою опинились також банки Unicredit та Commerzbank Арбітражний суд Санкт-Петербурга наклав арешт на російські…

1 годину ago

Які криптовалюти найчастіше використовують злочинці: дослідження

Раніше більшість злочинців використовували біткоїн для розрахунків. Натомість останні кілька років перейшли на стейблкоїни. Це…

1 годину ago