Categories: Фінанси

Курс долара лякає: експерти дали поради, що робити українцям з валютою

Курс долара в Україні виглядає лякаючим, і багато українців розгублені, адже зрозуміло. Експерти дали свої поради, купувати чи продавати валюту.

Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин у коментарі ТСН зазначив, що наявні депозити під 15-16% річних поки що не поступаються за прибутковістю долару.

“У травні банки вже знизили дохідність за короткостроковими депозитами в середньому до 12-12,5%, максимальна дохідність – 14%. Якщо надалі долар подешевшає до 40,7 грн, залишаємося з депозитами в гривні. Якщо ні, то через два місяці, можливо, готівковий долар буде вигіднішим за умови його інвестування у валютні сертифікати з доходом до 3,5% річних”, – пояснив експерт.

При цьому фінансовий аналітик Андрій Шевчишин заявив, що в травні українці купували валюту.

“Попит населення на валюту зріс у травні більше, ніж на 4%, а продажі впали більше, ніж на 5%. За травень буде 5-місячний максимум, більше було тільки в грудні 2023 року, це понад мільярд доларів різниці між купівлею і продажем. Потенціал девальвації гривні залишається, тому купівля валюти в будь-якому разі не буде збитковою”, – зазначив аналітик.

Протилежну думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко. На його думку, недоцільно зараз купувати валюту, а краще витратити гроші на великі придбання – авто, побутова техніка та інше.

“Купуйте все потрібне, що надходить за імпортом, бо незабаром воно буде набагато дорожче, а придбання доларів почекає”, – підсумував Охріменко.

Курс валют в Україні – чи буде цього тижня долар по 42 цього тижня

Гривня продовжить дешевшати цього тижня, але не так швидко, як до цього. Національний банк України призупинить девальвацію гривні щойно почнеться інфляційний бум. Експерти вважають, що курс долара не буде ні по 42 гривні, ні навіть 41,50.

Ольга Степанова

Recent Posts

Де в Україні найрозумніші школярі. Топ-5 міст за результатами НМТ

Порталом Osvita.ua був оприлюднений рейтинг обласних центрів України за результатами національного мультипредметного тесту 2024 року.…

2 години ago

Персональна тренерка Іванки Трамп назвала п’ять вправ для ідеальної фігури

Іванка Трамп, донька кандидата в президенти США від республіканців Дональда Трампа, у свої 42 роки…

2 години ago

Звідки береться ком у горлі та, як із ним боротися

Популярний в Україні лікар Євген Комаровський розповів, що таке ком у горлі, та у кого він виникає. За…

2 години ago

Акули дедалі частіше нападають на людей: учені пояснили, у чому причина

Кількість нападів акул на людей за останні десятиліття неухильно зростає, пише Bild. Так, за статистикою Міжнародного архіву нападів…

2 години ago

Стало відомо, коли червоні магнітні бурі припинять лупити по Землі

У п'ятницю, 20 вересня триває магнітна буря силою у сім балів. Геомагнітний шторм червоного рівня небезпечності, що…

2 години ago

“Показники зростають з місяця в місяць”: в Україні набирає обертів добровільна мобілізація

Щомісяця в Україні добровільно мобілізуються в середньому 6,5 тисяч громадян. Про це 20 вересня заявив Уповноважений представник Міністерства оборони…

2 години ago