Categories: Фінанси

США відмовилися від деяких доларових купюр: які банкноти більше не випускають (фото)

Американський долар по праву вважається однією з найнадійніших і найсильніших валют у світі. У США ухвалили рішення відмовитися відразу від деяких номіналів долара.

У Бюро гравіювання та друку США зазначили, що 1969 року Міністерство фінансів США спільно з Федеральною резервною системою ухвалили рішення припинити випуск чотирьох номіналів доларів.

Зокрема, у США більше не випускають купюри номіналом 500, 1000, 5000 і 10 000 доларів. Зазначається, що ці банкноти востаннє зійшли з верстата в 1945 році.

Їх більше не випускають, тому що в них більше немає необхідності, але вони все ще вважаються законним платіжним засобом.

Які купюри випускають у США:

  • 1 долар;
  • 2 долари;
  • 5 доларів;
  • 10 доларів;
  • 20 доларів;
  • 50 доларів;
  • 100 доларів.

Курс долара в Україні 2 жовтня

Готівковий курс долара в банках України 2 жовтня залишився на рівні 41,55 грн. за долар у середньому. Продати американську валюту в банках сьогодні можна в середньому за курсом 41,10 грн. за долар.

Водночас у валютних обмінниках Києва долар ослаб на 3 копійки і становить 41,45 грн/долар у середньому, а продати американську валюту можна за 41,40 грн.

Зі свого боку, курс долара в “ПриватБанку” в середу зріс на 5 копійок і становить 41,50 грн за долар. Продати американську валюту можна за курсом 40,90 грн.

Романчук Микола

Recent Posts

Підвищення податків: Гетманцев готує для бізнесу страшні сюрпризи

2 жовтня закінчився строк подання правок до урядового законопроєкту 11416д про підвищення податків. До нього подали понад…

3 хв. ago

Захоплений Вугледар стане плацдармом для наступу росіян на Запоріжжя

Падіння Вугледара може стати критичною точкою у війні, зокрема для південного напрямку. Військовий експерт Олександр Коваленко…

11 хв. ago

Справа у задоволенні. Учені нарешті з’ясували, чому людям так подобається їсти

Історія Землі налічує понад 4,5 мільярда років і за цей час наша планета встигла стати…

20 хв. ago

Залежна від солярію дівчина несподівано стала абсолютно чорною: що з нею сталося (фото)

Залежна від солярію Меган Блейн з Великої Британії несподівано стала абсолютно чорною. Дівчина не покинула…

29 хв. ago

Водіям готують “сезонне” покарання: яка помилка може обійтися у значну суму

Незабаром в Україні можуть ввести новий сезонний штраф для водіїв, який стосуватиметься використання автомобільних шин.…

37 хв. ago

До 7 грн за кВт/год: наступного року людям вліплять величезні тарифи на світло

Питання про вартість електроенергії в Україні залишається одним з найбільш актуальних на тлі енергетичної кризи, що триває.…

44 хв. ago