Categories: Економіка

У Техасі запускають новий завод 155-мм снарядів: який обсяг виробництва

В американському місті Мескіті, штат Техас, розпочато будівництво нового заводу, який незабаром випускатиме 30 000 артилерійських снарядів 155-мм калібру на місяць. Це приблизно вдвічі більше за поточний обсяг виробництва артилерійських снарядів у США. Про це 29 травня повідомили в The New York Times.

Новий завод стане першим великим збройовим підприємством, побудованим Пентагоном після вторгнення Росії в Україну. Його будівництво обійшлося в понад 500 млн доларів. Завод складатиметься з трьох виробничих ліній, розміщених у різних будівлях і забезпечить 350 нових робочих місць.

Будівельні роботи ведуть турецькі робітники з компанії Repkon, які займаються розпакуванням і встановленням устаткування, включно з роботами і токарними верстатами з цифровим програмним управлінням.

Фото: The New York Times
Фото: The New York Times

Уточнюється, що нове підприємство випускатиме близько 30 000 снарядів на місяць для 155-міліметрових гаубиць, які відіграють ключову роль у військових діях в Україні.

Загалом Міноборони США планує збільшити виробництво снарядів до 100 000 на місяць до кінця 2025 року. Заводи в Скрантоні та Вілкс-Баррі, штат Пенсільванія, вже виробляють близько 36 000 снарядів на місяць, і нові виробничі потужності в Мескіті також зроблять свій внесок у досягнення цієї мети.

Американський військовий аналітик Майкл Кофман, відомий своїм досвідом роботи зі Збройними силами РФ, у зв’язку з цим зазначив, що постійне зростання виробництва артилерійських боєприпасів має велике значення для довгострокових потреб США та України.

“Однак навіть за найсприятливішого сценарію я б сказав, що ці цільові показники виробництва на кінець 2025 року буде досягнуто наприкінці цієї війни, і, найімовірніше, на той час виробництво артилерії в Росії все ще буде вищим, ніж у США і Європі разом узятих”, — додав він.

Ольга Степанова

Recent Posts

Може не дожити до 70-річчя: у тяжкохворого Брюса Вілліса погіршився стан здоров’я

У знаменитого американського актора, зірки "Міцного горішка" Брюса Вілліса, в якого виявили лобно-скроневу деменцію, погіршився стан здоров'я.…

4 хв. ago

“Річка вибухнула”: страшні повені дістались до Італії

Північна Італія вслід за іншими країнами потерпає від руйнівної стихії. Шторм "Борис", який вже спричинив масштабні…

12 хв. ago

Депутат жорстоко побив військового просто посеред вулиці: усі деталі скандалу

Депутат з Першотравенська побив військового. Сталося це просто посеред білого дня на очах у свідків. Військовослужбовець…

19 хв. ago

Російські війська замінували дамби на Білгородщині

Російські війська замінували дамби у Бєлгородській області, Ймовірно, вони готують провокації, що надалі звинуватити Україну…

25 хв. ago

Україна попросила Румунію збивати усі “Шахеди”, які летять у її напрямку

Україна звернулася до Румунії з проханням збивати всі російські дрони-камікадзе, які летять в напрямку її…

31 хв. ago

Частина українців у Польщі залишаться без виплат: кого це торкнеться

З 1 жовтня 2024 року українські біженці в Польщі втратять право на деякі дитячі виплати. Це пов'язано…

41 хв. ago