Categories: Економіка

“Бальзам від занепаду”: ЗМІ з’ясували, як боєприпаси для ЗСУ рятують економіку США

Виробництво артилерійських снарядів для армії України перетворилося на справжній подарунок для збройової промисловості США. Компанія-підрядник General Dynamics відкрила понад 200 робочих місць на заводі в місті Скрентон у північно-східній Пенсільванії, де випускають 155-міліметрові снаряди, пише видання The Washington Post.

Загалом після початку повномасштабного вторгнення російської армії США виділили Україні 175 мільярдів доларів військової допомоги. При цьому більша частина грошей залишилася в Штатах: військові заводи отримують стабільні замовлення.

Військовий підрядник Gentex у сусідньому Карбондейлі збільшив штат співробітників на 10% за останній рік. Німецька скляна компанія Schott, що виробляє високотехнологічну оптичну продукцію для цивільних і військових потреб у місті Дурієя за останні п’ять років відкрила десятки нових робочих позицій.

Вироблені в Скрентоні боєприпаси відправляють в Айову, там їх оснащують вибухівкою і детонаторами перед доставкою в Україну або союзникам по НАТО.

Настільки процвітаюча справа допомагає подолати економічний спад. Через десятиліття після закриття вугільних шахт і текстильних фабрик рівень безробіття в Скрентоні був щонайменше на 2% вищим, ніж у середньому по країні, повідомив Сатьяджіт Гош, професор-економіст Скрентонського університету.

Після початку війни в Україні показник безробіття став часто вищим за національний.

“Для президента США Джо Байдена, який жив у Скрентоні до 10 років, оборонне виробництво — це благо для України і бальзам від економічного занепаду”, — підкреслюють журналісти.

Романчук Микола

Recent Posts

Папа Римський втрапив у скандал через слова про жінок

Папа Римський Франциск зазнав критики з боку Лувенського католицького університету в Бельгії через заяву про роль жінок…

6 хв. ago

У Бельгії двоє священників влаштували гей-оргію із наркотиками: один загинув, а другого – арештували

У Бельгії британський священнослужитель помер після ночі сексу та наркотиків зі своїм бельгійським "колегою". Останнього…

10 хв. ago

Чоловіки взялися колоти ботокс у мошонку: нова мода набирає обертів

Багато чоловіків часом переживають через розмір свого пеніса, і це досить поширена проблема. Такий стан,…

22 хв. ago

Як дізнатися, що хтось таємно вас не виносить: 7 тонких ознак

Розуміння людської поведінки може бути складною справою. Особливо коли люди намагаються приховати свої справжні почуття до вас.…

24 хв. ago

Німецький бренд Billy Boy випустив “цифрові презервативи”: від чого вони захищають

Німецький бренд презервативів BILLY BOY та Innocean Berlin запускають додаток CAMDOM. Його називають першим у…

26 хв. ago

Сестра посварилась з братом, який не пустив її “нестерпного” пса на весілля

Сестра розлютилася після того, як брат заборонив їй приводити померанського шпіца на весілля. На популярному…

29 хв. ago