Categories: Економіка

На ФОПів чекають масштабні потрясіння: у Раді анонсували зміни

Українська влада планує провести значні зміни в системі оподаткування для підприємців. Голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев заявив про намір підвищити річний дохідний ліміт для фізичних осіб-підприємців, які користуються спрощеною системою оподаткування.

Про це пише ligazakon.net.

Політик пояснив, що потрібно оновити систему єдиного податку, оскільки вона не стимулює розвиток бізнесу і, навпаки, дає змогу підприємцям уникати сплати податків. Зміни у встановленні лімітів, що діють на сьогоднішній день, повинні бути введені в рамках майбутньої реформи системи єдиного податку.

Про конкретний зміст і терміни впровадження змін Данило Гетманцев не повідомив. Однак він зазначив, що за основу реформи вони візьмуть польську систему оподаткування, а потім усіх суб’єктів підприємницької діяльності буде переведено на загальну систему оподаткування протягом трьох років після припинення воєнного стану в Україні.

Гетманцев наголосив, що такі умови визначено урядовою національною стратегією доходів, у якій передбачено збільшення ліміту до 2 мільйонів євро (близько 81,5 мільйона гривень) для платників єдиного податку. Крім того, планується об’єднати платників у єдину категорію і встановити різні ставки оподаткування залежно від характеру їхньої діяльності.

За словами адвоката Артема Моргунова, нині здобуття освіти за денною формою навчання є підставою для відстрочки від мобілізації. Тому покликати таких студентів на військовий обов’язок поки що неможливо. Однак чинне законодавство не робить відмінності між здобуттям першої та наступних вищих освіт як підстави для відстрочки від мобілізації. Однак законодавці та депутати висловлюють невдоволення можливістю здобуття вищої освіти повторно, тож, можливо, це питання буде переглянуто у 2024 році.

Ольга Степанова

Recent Posts

Чому українські біженці вигідні чеській державі: пояснення економіста

Українські біженці у Чехії вигідні для місцевої економіки, бо платять багато податків та заповнюють робочі…

31 хв. ago

Відключення світла в Україні: як зменшити тривогу у дитини через темряву

Дитина, на відміну від дорослого, не завжди може легко переносити темряву через відключення світла. Спеціалісти…

33 хв. ago

У Росії оштрафують батьків дев’ятикласників за відмову слухати стоячи гімн «наддержави»

У російському Нальчику оштрафують батьків учнів дев'ятого класу, які на випускному відмовилися стати під час…

35 хв. ago

Штрафи за неявку у ТЦК можуть бути нескінченними: шлях до 160 тисяч – невеликий

Адвокат Лариса Кісь звернула увагу на серйозні проблеми, з якими стикаються чоловіки, які не приходять…

36 хв. ago

У Міноборони повідомили, скільки українців оновили свої дані через Резерв+

В Україні добігає кінця термін, коли українцям потрібно оновити свої військово-облікові дані у ТЦК, або через застосунок…

2 години ago

Ніколи не робіть це 07.07, бо трапиться біда

У неділю, маємо дзеркальну дату — 07.07.2024. Це означає, що нас чекає особливий день, сприятливий…

2 години ago